Bitcoin kopen via een bankrekening? Deze Amerikaanse bank heeft de primeur

Vast Bank is de eerste Amerikaanse bank die bitcoin gaat verkopen aan haar klanten. Ze gaan ook custodian services aanbieden.

Bitcoin via de bankrekening

Het is een primeur, want het is de eerste bank die onder toezicht staat van de Federal Reserve en onder het Amerikaanse depositostelsel (FDIC) valt. Dat betekent dat klanten tot een bepaald bedrag verzekerd zijn bij bijvoorbeeld een hack.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat houdt het in? Je kunt gewoon bitcoin kopen en verkopen via een bankrekening waar ook je betaal – en spaarbalansen opstaan.

Vast is een relatief kleine bank uit 1982 die opereert vanuit Tulsa, Oklahoma.

De bank heeft haar plannen afgetikt met de bancaire toezichthouder Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en het is besproken met de Federal Reserve, zo meldt zakenblad Forbes.

Brad Scrivner, CEO van de Vast Bank, zegt tegen het zakenblad dat een bank de aangewezen partij is om bitcoin te verkopen.

‘We zijn bekend met alle wet – en regelgeving en we zorgen ervoor dat het geldstelsel veilig en gezond blijft’.

Volgens hem is er een groep klanten die liever met een tussenpersoon werkt als het op cryptocurrency’s aankomt en liever niet zelf zijn sleutels bewaart in eigen beheer via een hardware wallet.

De reden om voor bitcoin is simpelweg ontstaan doordat klanten erom vroegen.

Uit eigen onderzoek blijkt dat 60% van hun klanten interesse hebben in cryptovaluta, maar tegelijkertijd een bank nodig hebben voor de bewaring ervan.

Nationale banken

Al in juli 2020 heeft de OCC laten weten dat nationale banken (National Bank Charter) bitcoin of andere cryptocurrency’s mogen verkopen en bewaren.

Er zijn circa 1.200 banken in Amerika die je als nationale bank kunt betitelen. Anderzijds zijn er bitcoin bedrijven zoals Anchorage en Protego Trust Bank die als nationale bank door het leven gaan.

Vast kwam mede op het idee om bitcoin te verkopen door een bestaande samenwerking met de Coinbase beurs.

Coinbase stuurde klanten die daar om vroegen door naar de bank voor een custody oplossing.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.