Bitcoin kopen via een bankrekening? Deze Amerikaanse bank heeft de primeur

Bitcoin kopen via een bankrekening? Deze Amerikaanse bank heeft de primeur

Vast Bank is de eerste Amerikaanse bank die bitcoin gaat verkopen aan haar klanten. Ze gaan ook custodian services aanbieden.

Bitcoin via de bankrekening

Het is een primeur, want het is de eerste bank die onder toezicht staat van de Federal Reserve en onder het Amerikaanse depositostelsel (FDIC) valt. Dat betekent dat klanten tot een bepaald bedrag verzekerd zijn bij bijvoorbeeld een hack.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat houdt het in? Je kunt gewoon bitcoin kopen en verkopen via een bankrekening waar ook je betaal - en spaarbalansen opstaan.

Vast is een relatief kleine bank uit 1982 die opereert vanuit Tulsa, Oklahoma.

De bank heeft haar plannen afgetikt met de bancaire toezichthouder Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en het is besproken met de Federal Reserve, zo meldt zakenblad Forbes.

Brad Scrivner, CEO van de Vast Bank, zegt tegen het zakenblad dat een bank de aangewezen partij is om bitcoin te verkopen.

'We zijn bekend met alle wet - en regelgeving en we zorgen ervoor dat het geldstelsel veilig en gezond blijft'.

Volgens hem is er een groep klanten die liever met een tussenpersoon werkt als het op cryptocurrency's aankomt en liever niet zelf zijn sleutels bewaart in eigen beheer via een hardware wallet.

De reden om voor bitcoin is simpelweg ontstaan doordat klanten erom vroegen.

Uit eigen onderzoek blijkt dat 60% van hun klanten interesse hebben in cryptovaluta, maar tegelijkertijd een bank nodig hebben voor de bewaring ervan.

Nationale banken

Al in juli 2020 heeft de OCC laten weten dat nationale banken (National Bank Charter) bitcoin of andere cryptocurrency's mogen verkopen en bewaren.

Er zijn circa 1.200 banken in Amerika die je als nationale bank kunt betitelen. Anderzijds zijn er bitcoin bedrijven zoals Anchorage en Protego Trust Bank die als nationale bank door het leven gaan.

Vast kwam mede op het idee om bitcoin te verkopen door een bestaande samenwerking met de Coinbase beurs.

Coinbase stuurde klanten die daar om vroegen door naar de bank voor een custody oplossing.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties