Bitcoin leningen zijn big business: BlockFi ziet gemiddelde van $50.000 per klant

Bitcoin dienstverlener BlockFi maakt een enorme groei door. Het gemiddelde van particuliere klanten is gestegen van $10.000 naar $50.000 op de balans. Dat vertelt directeur Zac Prince in gesprek met Bloomberg.

Dit komt ook mede door de prijsstijgingen van bitcoin en de groeiende interesse in dit soort platformen. BlockFi is een partij waar je leningen met bitcoin aan kunt gaan en je ook je BTC kunt stallen. Dit komt uiteraard wel met een bepaald risico.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast bitcoin biedt BlockFi ook diensten rondom ether en andere altcoins aan.

BlockFi

Prince: ”Een gedeelte van de groei komt omdat mensen vertrouwd raken met onze producten.” Dat zorgt voor meer vertrouwen en dat resulteert in meer stortingen.

Ook de richtlijnen en regels vallen in Amerika langzaam in elkaar, er is duidelijkheid. Daarmee kan BlockFi ook meer uitbreiden, ze weten aan welke regels hun producten moeten voldoen.

Je kunt bij BlockFi je bitcoin uitlenen tegen een rentetarief, maar je kunt ook leningen aangaan met bitcoin als onderpand. Ook is de handel mogelijk, maar zeker voor dat onderdeel zijn er grotere partijen.

Industrie

De bitcoin-industrie groeit gestaag. Amerikaanse bedrijven als BlockFi en ook een Coinbase en Kraken maken een grote groei door. Mooi nieuws voor deze bedrijven, maar er komt meer concurrentie aan.

Steeds meer banken en andere financiële instellingen willen ‘iets met bitcoin doen’. Grote en bekende partijen als Goldman Sachs en JPMorgan starten met diensten rondom bitcoin voor hun rijkste klanten. Ook ontstaan er nieuwe initiatieven in de bankwereld, veel neobanken komen met goedkopere en interessante opties voor BTC en bijvoorbeeld dollars.

Bitcoin is als industrie sinds vorig jaar in een stroomversnelling terecht gekomen. Hedgefondsmanagers, maar ook hele landen gaan experimenteren met bitcoin.

De nieuwste ontwikkeling op dit gebied vinden we in de Amerikaanse staat Texas. Banken mogen daar soortgelijke diensten als BlockFi gaan aanbieden: dienstenverlening rondom bitcoin wordt zelfs gestimuleerd.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)