Bitcoin levert 8% in en daalt naar $18.570

Bitcoin levert 8% in en daalt naar $18.570

De koers van bitcoin is vannacht gedaald tot onder de $19.000. Op moment van schrijven betaal je $18.570 per BTC.

Bitcoinprijs

Gisteren schommelde de prijs nog even boven de $20.000. Binnen het tijdsbestek van één etmaal daalde de koers 8%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijna twee weken geleden kostte bitcoin ongeveer hetzelfde. Vlak daarvoor had de grootste cryptovaluta te maken met weinig volatiliteit. De koers bleef lange tijd in een range. Op het moment dat de ECB de grootste rentestijging deed én er in de VS inflatiecijfers bekend maakten, zorgde dit voor wat opschudding.

Daarbij hoort een disclaimer: de prijsbeweging en deze nieuwsevents zijn niet gegarandeerd gecorreleerd.

Bitcoin levert 8% in en daalt naar $18.570

Bitcoin staat momenteel zo'n 72% van de all-time high die mínder dan één jaar geleden werd genoteerd. De marktkapitalisatie is momenteel $360 miljard. Daarmee staat het op plek 13 als je het zou vergelijken met de grootste bedrijven van de wereld.

Bitcoin is nu wel weer minder waard dan Tencent, WallMart en ExxonMobil. Het is nog wel groter dan Meta en Visa. Tesla en Amazon zijn buiten bereik, alhoewel dat een jaar geleden nog wel anders was.

Bitcoin levert 8% in en daalt naar $18.570

Toekomst?

Waar gaat het heen met de prijs? Niemand die het weet, maar analisten doen verwoede pogingen om met indicators en partijhistorie parallellen te trekken.

De trader Moustache pakt een langetermijngrafiek uit de kast, en legt er een descending broadening wedge overheen. Hij ziet parallellen met 2019/2020 in zowel de RSI als de prijs zelf. Het koersdoel? $160.000.

Op de dagelijkse grafiek komt de RSI ook in de buurt van een belangrijk punt.

Is de bodem in zicht? PlanC denkt van wel. Hij gebruikt vier indicatoren en ziet dat drie daarvan al een bodem-signaal hebben gegeven (de delta cross, deep value cross en pi cycle cross). Het is nu wachten op de cost basis cross.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin prijs daling

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties