Bitcoin Lightning app Strike voegt ‘cash back’ functie toe

Met de Bitcoin Lightning Network app Strike is het nu ook mogelijk om cashbacks te ontvangen. De nieuwe functie moet meer gebruikers lokken naar de (vooralsnog) gratis service.

Zap en Strike

Zap is een Amerikaanse start-up van wonderkind Jack Mallers. Hij is gestart met de Zap wallets voor het Lightning Network. Je kunt daarmee laagdrempelig transacties versturen op deze tweede laag op het Bitcoin netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de Strike wallet gooide Mallers opnieuw hoge ogen.

Met de app kun je in ouderwetse dollars afrekenen, terwijl je het Lightning Network als settlement layer.

Je gebruikt Lightning, maar dan zonder Bitcoin. Volgens oprichter Mallers tackle je daarmee een paar problemen.

Gebruikers hebben minder last van koersverschillen. Ook zijn er minder problemen met de eigenaarschap van je BTC. Want je hebt voor de app geen eigen node of andere technische snufjes nodig.

Betalingen via Lightning met Strike worden van je rekening afgehaald. Ontvang je een betaling? Dan wordt het bijgeschreven. Net als traditionele banktransacties.

Helaas is de Strike app nog niet te gebruiken voor Nederlandse gebruikers. Je hebt daarvoor een Amerikaanse bankrekening en telefoonnummer nodig.

Hieronder legt Mallers uit hoe de cashback werkt.

Cashback by Strike from Jack Mallers on Vimeo.

Durfkapitaal

Onlangs haalde Zap vers geld op bij een serie investeerders. Het gaat om 3,5 miljoen dollar in een financieringsronde geleid door Morgan Creek en Green Oaks Capital.

Mallers hoopt dat hiermee zijn bedrijf snel kan opschalen. Momenteel werken er dertien man voor hem vanuit heel de wereld (Barcelona, Berlijn, Servië, Oostenrijk en Oekraïne). Ook hijzelf is meer een techneut dan een business developer. Op dat gebied zal hij ondersteuning gaan krijgen.

CME en CBOE

De naam Mallers is een bekende naam in Chicago en daarbuiten. Zowel de opa als de vader van Jack staan aan de wieg van futuresbeurs CME. Opa Bill Mallers was in 1973 zelfs betrokken bij de opening van de Chicago Board of Exchange (CBOE).

In 1984 richtte hij daarnaast ook de First American Discount Corporation op met de vader van Jack. Dat groeide uit tot één van de grootste discounters van het land. Jack geldt – net zoals zijn ouders – als een voorstander van het legaliseren van wiet. In bepaalde Amerikaanse staten is dat al het geval.

Lees meer over:
appBitcoin nieuwslightning

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...