Bitcoin beurs Kraken gaat begin 2021 het Lightning Netwerk integreren

Cryptobeurs Kraken maakte gisteren bekend dat ze het Lightning Network gaan ondersteunen. Met deze schaalbaarheidsoplossing kunnen gebruikers in de toekomst snel en direct de aangekochte bitcoin (BTC) van het platform af halen.

Bitcoin Lightning Network

Pierre Rochard vertelde bij bitcoinmagazine.com zijn verhaal over Lightning. Naar verluidt moet deze optie in de eerste helft van 2021 geïntegreerd zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Kraken groeit enorm, we nemen veel (nieuwe mensen, red.) aan, we zijn ook op zoek naar nieuwe technologische uitdagingen en functies die waarde gaan creëren voor onze gebruikers. Een daarvan die we vandaag aankondigen, is dat we ondersteuning voor Lightning zullen lanceren in de eerste helft van 2021.”[/penci_blockquote]

Het gaat vooral voor de gebruiker een enorme verbetering zijn. Momenteel vraagt Kraken om drie bevestigingen (wat ongeveer 30 minuten duurt) voor een bitcoin storting. Daarnaast zit je als gebruiker vast aan $10 voor een opname. Als je er voor kiest om deze stortingen en opnames via het Lightning Netwerk te laten plaatsvinden, komen de betalingen nagenoeg direct aan en zijn de kosten nihil.

Lightning is een tweede laag die bovenop Bitcoin is gebouwd. In een uitlegpagina hebben we Lightning stap voor stap uitgelegd.

De beurs begint de ondersteuning van Lightning voor opnames vooralsnog enkel met API’s. De volgende stap gaat zijn om de opnames te verwerken in een gebruikersinterface en de derde stap op de roadmap is het accepteren stortingen via Lightning.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft Kraken een speciaal team op touw gezet om alles rondom Lightning te bouwen en te beheren. Het integreren van Lightning is een heel ander verhaal dan het accepteren van een willekeurige ERC-20 altcoin.

Lightning wordt volwassen

Lightning valt en staat om liquiditeit, betaalkanalen en de online-time, en dat is een complex proces. Daarnaast zijn ze naast Bitfinex de tweede grote beurs die Lightning (wil) ondersteunen en dus zullen ze als grote partij ongetwijfeld ook tegen andere problemen aanlopen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“We denken dat we waarschijnlijk een van de grootste gebruikers van het Lightning Network zullen worden. We staan ​​voor unieke uitdagingen met betrekking tot het schalen van Lightning-nodes en het leveren van een naadloze gebruikerservaring.

Daarom zoeken we technische talent om bij te dragen aan de open source code, maar misschien zullen we ook zelf een aantal open-sourceprojecten starten en zullen we manieren vinden om een ​​bijdrage te leveren aan het ecosysteem in een echt sterke manier.”[/penci_blockquote]

De komst van zogenoemde Wumbo betaalkanalen in de verschillende Lightning implementaties is ongetwijfeld een reden geweest dat het weer bovenaan de agenda is komen te staan. Door deze update kunnen node-eigenaren sinds enkele maanden grotere kanalen openen dan dat voorheen mogelijk was.

Met de komst van Lightning Pool is het ook makkelijker om als grote node inkomende liquiditeit te leasen, wat vooral handig is bij stortingen die binnen komen.

Wil je meepraten over Bitcoin en Lightning? Kom dan eens langs in een van onze Telegram chats!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer