Bitcoin analyse: koers blijft steken bij $22.500

Bitcoin analyse: koers blijft steken bij $22.500

De bitcoin koers doet het de afgelopen dagen wat rustiger aan en schommelt vlak boven belangrijk support rond $22.500. Tot op heden houdt het supportgebied, na meerdere keren getest te zijn, nog stand. Maar hoelang gaat dit nog goed?

De bitcoin koers staat momenteel op 22,995.37USD. Ondanks dat volgens velen de nieuwe bullmarkt al begonnen zou zijn, bespreken wij in deze update waarom het toch echt verstandig is om ook rekening te houden met een bearish scenario.

S&P 500 (SPX) daggrafiek

Eén van de redenen waarom het meer dan reëel is om ook rekening te houden met een bearish scenario vinden we terug op onderstaande daggrafiek van de S&P 500.

De bearmarkt ging officieel van start toen de S&P 500 begin 2022 belangrijk trendsupport van de 200 MA’s verloor. Alle vijf de pogingen die in 2022 volgde om de 200 MA’s terug te winnen mislukte, zie zwarte kruizen. Waarbij we de eerste twee pogingen waar de S&P kort boven de MA’s uitkwam zien als een fake-out/tijdelijke afwijking.

De afgelopen twee weken is de S&P 500 zwaar in gevecht met de 200 MA’s. De grote vraag is nu of het de S&P 500 in zijn zesde poging wel gaat lukken om de MA’s terug te winnen?

Het terugwinnen van deze belangrijke trendweerstand zou het een stuk aannemelijker maken dat de bearmarkt inderdaad ten einde is en dit zou de bitcoin koers een flinke duw in de rug geven. Maar wanneer we in plaats hiervan opnieuw (voor de zesde keer) bearish worden afgewezen zal de S&P de komende dagen tot week zomaar een paar procent kunnen gaan inleveren en dit zou geen goed nieuws voor bitcoin zijn. Want als de S&P 3% daalt kan bitcoin zomaar met 10% onderuit gaan.

Wie verteld ons dat na vijf eerdere mislukte pogingen het nu wel zomaar even zal gaan lukken? Het is op zijn minst realistisch om er rekening mee te houden dat ook deze zesde poging kan gaan mislukken. Zeker wanneer we de huidige economische situatie in ons achterhoofd houden.

Bitcoin analyse: koers blijft steken bij $22.500

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Sinds bitcoin erin geslaagd is om opwaarts uit te breken uit de prijsrange schommelt de koers vlak boven de bovenkant van de prijsrange $22.500. Mooi om te zien hoe bitcoin de afgelopen weken het supportgebied rond range low $18.600, mid range $20.550 en nu dus ook rond range high $22.500 respecteert.

Wanneer de S&P voor de zesde keer op rij wordt afgewezen door de 200 MA’s houden wij er rekening mee dat als gevolg hiervan bitcoin zal terugkeren in de prijsrange. Het supportgebied rond 22.500 gaat in dit scenario dus verloren.

Een terugkeer in de prijsrange maakt het aannemelijk dat we verder zullen afzakken richting het midden van de prijsrange $20.550 en in het meest bearish scenario mogelijk zelfs richting range low $18.600.

Dit is precies dezelfde analyse die we ook maakten toen bitcoin twee weken geleden wist terug te keren in de prijsrange, alleen nu andersom. In now time schoot de koers van range low naar mid-range en na een korte adempauze schoten we zelfs door naar range high. Dus waarom zou dit andersom niet kunnen gebeuren?

Goed om te benadrukken is dat zolang het supportgebied rond range high $22.500 stand houdt er eigenlijk niets aan de hand is. In dit geval zou een volgende beweging omhoog richting ons volgende prijsdoel $25.000 nog altijd tot de mogelijkheden behoren.

Maar verliezen we support en keren we terug in de prijsrange dan gaan in ieder geval onze alarmbellen af en is voorzichtigheid geboden. Met een terugkeer in de prijsrange bedoelen we niet enkel een wick, maar het moment waarop we ook echt 4 uurskaarsen gaan sluiten onder de $22.500.

Bitcoin analyse: koers blijft steken bij $22.500
Bitcoin analyse: koers blijft steken bij $22.500

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin analyse: koers blijft steken bij $22.500
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties