Bitcoin lijkt op een stablecoin rond de 19.000 dollar, tijd om je verlies te pakken?

376 totale weergaven

Bitcoin bivakkeert al wekenlang rond de koers van 19.000 dollar en volgens velen begint onze favoriete digitale munt steeds meer op een stablecoin te lijken. Voor sommige mensen betekent dit dat het geduld op raakt en dat ze besluiten te verkopen. De geschiedenis leert ons dat dit in het geval van bitcoin niet altijd een slim idee is.

Ik wil mijn geld terug

In de zomer van 2011 stabiliseerde de bitcoin koers rond de 14 dollar en was het voor Twitteraar @Rockerest genoeg geweest. "Nou, bitcoin is gestabiliseerd op ongeveer 14 dollar per munt. Ik ben het wachten op een koerssprong beu, pak mijn verlies en neem mijn geld terug", zo schreef Rockerest.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu zijn we ruim 11 jaar verder en weten we dat dit geen hele goede financiële beslissing is geweest. Inmiddels heeft het bericht van Rockerest meer dan 4.000 likes weten te verzamelen en is het ruim 1.700 retweets verder.

Met de kennis van nu blijft het een bijzonder gevoel geven om berichten als deze te zien. Des te meer omdat bitcoin op dit moment wederom een periode van bijna extreme stabiliteit doormaakt. De bitcoin koers blijft al weken plakken op ongeveer 19.000 dollar en lijkt maar niet omlaag of omhoog te willen.

Het kan nog erger

Het kan overigens nog erger als het om dit soort uitspraken gaat. In oktober 2011 schreef Nick Allen het volgende op Twitter. "Bitcoin omlaag naar 2,70 dollar per munt. Ik ben blij dat ik niet op die troep ingekocht heb", aldus Nick Allen. Dat bericht heeft inmiddels ruim 20.000 likes verzameld en doet het wat dat betreft nog 'beter' dan het eerdergenoemde bericht.

We hebben er voor de toekomst niet veel aan, want het heeft natuurlijk geen voorspellende waarde of iets dergelijks. Het kan wel een goede reminder zijn om je niet mee te laten slepen door de emoties die op dit soort momenten kunnen opspelen.

Uiteindelijk moet jij jouw financiële beslissingen zo objectief mogelijk proberen te maken. Weet wat voor assets je koopt en waarom. Zolang je dat goed kunt onderbouwen, is het zaak om je van de koers op de korte termijn zo min mogelijk aan te trekken. Dat is namelijk precies wat types als Nick Allen en Rockerest vroeger wel deden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....