‘Bitcoin maakt zich klaar voor uitbraak naar boven’

Is bitcoin klaar voor een uitbraak naar boven?

In de vorige analyse waren we tamelijk enthousiast over de hoogste weeksluiting ooit. Zo’n beetje even blij zijn we met een maandsluiting boven de $60.000. Benieuwd hoe zich dat vertaalt naar de kortere termijn? Kijk dan mee op de dagelijkse en de 4-uursgrafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Het BTC/USD-handelspaar beweegt al bijna twee weken voornamelijk binnen een bandbreedte die loopt van $59.544 tot $ 63.730. We noemen dit een range en hij is met drie stippellijnen ingetekend op de grafiek.

De koers heeft gisteren de onderkant van de range getest en die heeft als steun of support gediend. Zolang we de onderkant van de range behouden, is een flinke impuls omhoog een realistisch scenario voor de korte termijn.

Om in te schatten waar je dan uit zou kunnen komen, gebruiken we de fibonacci extension tool. Daarvoor hebben we de laatste sterke beweging omhoog van $53.810 naar $67.041 genomen als basis.

Wat je dan ziet, is dat vanaf het hoogste prijspunt van $67.041 op 20 oktober de koers bewoog naar het laagste punt op 27 oktober in de zone 0.618 tot 0.705 (rode stippellijn).

Wat we nu zien lijkt een sterke opverende beweging (bounce) vanaf die zone.

Als deze beweging doorzet en de vorige all time high wordt gebroken, zou het gebied rond de -0.618 (circa $75.000) een koersdoel kunnen zijn om naar te kijken.

'Bitcoin maakt zich klaar voor uitbraak naar boven'

Bitcoin 4-uurs grafiek

Voor de komende dagen hebben we drie scenario’s uitgewerkt om in de gaten te houden.

Het meest voor de hand liggend lijkt ons dat de koers òf vanaf hier doorstijgt en door de bovenkant van de eerder genoemde bandbreedte of range breekt òf nog een keer de onderkant van de range aanraken om vanaf daar opnieuw een stijging in te zetten.

Wat ook kan, is een nieuwe test van de 0.705-lijn en de vorige week genoemde demand zone om van daaruit weer te stijgen.

We achten dit minder waarschijnlijk, maar het is wel iets om in het achterhoofd te houden.

'Bitcoin maakt zich klaar voor uitbraak naar boven'

Conclusie

Er is aanleiding voor optimisme, om maar eens een understatement te gebruiken. Meest waarschijnlijk lijkt een uitbraak uit de range, waarbij wij niet raar opkijken van een beweging naar $75.000.

CryptoCoinTalk

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de
koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen?

Join ons telegramkanaal door hier te klikken of bezoek onze website door hier te klikken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!