Bitcoin (BTC) Update: een ‘koop-de-dip’ moment?

Nadat de koers op Binance op 20 oktober precies de 67.000 dollar heeft bereikt, is hij nu weer iets teruggezakt.

Een verdere correctie ligt voor de hand, niettemin ziet het er voor de komende tijd tamelijk rooskleurig uit. We kijken vooral omhoog (en een beetje naar beneden).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Na een indrukwekkende stijging bevindt de koers zich op een prijsniveau waar we voor de korte termijn omlaag kijken, maar vooral als mogelijkheid om de dip te kopen.

Je zou kunnen aankopen en vasthouden, maar ook als instap voor een trade liggen er in ieder geval twee mogelijkheden. Kijk mee, laat je vermaken en doe daarna je eigen onderzoek.

Het eerste grijsblauwe vlak dat is ingetekend, loopt van $57.541 tot $55.976 (‘level 1’).

Hier ligt een demandzone. Mocht de koers hier steun vinden dan kijken we naar een verdere stijging richting de recente all time high.

Het tweede vlak (‘level 2’) ligt tussen $48.282 en $47.244. Ook hier ligt een demandzone en die valt samen met nog twee punten waar waarde aan wordt gehecht door handelaren.

Het zijn de onderkant van de .618/.705-fibonacciratio’s en een voorgaande top op de dagelijkse en wekelijkse grafiek.

Bitcoin (BTC) Update: een 'koop-de-dip' moment?

Bitcoin 4 uurs-grafiek

Inzoomend op een lager tijdsframe ontstaat een duidelijker beeld voor de korte termijn.

In eerste instantie kijken we dan naar het prijsgebied van $57.541 tot $55.976 (‘level 1’ op de vorige grafiek).

Dit lijkt het meest waarschijnlijke scenario voor het begin van een stijging. De demand zone van de dagelijkse grafiek (grote grijsblauwe vlak) valt samen met eenzelfde demandzone op de 4-uurs grafiek (overlappende, zwartomrande vlak).

Bitcoin (BTC) Update: een 'koop-de-dip' moment?

Mocht de koers van bitcoin inderdaad gaan zakken, dan kijken we vooral naar mogelijkheden om de dip te kopen in de verwachting dat er daarna een stijging komt.

De technische analyse hierboven zou aanleiding kunnen zijn voor een trade (met stoploss en een target) of is een mogelijkheid voor een investering (langere termijn, vasthouden).

CryptoCoinTalk

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen?

Join ons telegramkanaal door hier te klikken of bezoek onze website door hier te klikken.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!