Bitcoin maakt zich op voor volatiele week, Raoul Pal verwacht diepere bodem

Bitcoin start de nieuwe week wederom net boven de 19.000 dollar, waarmee de enorm krappe koersrange nog altijd in leven is. Ondanks de slechte inflatiedata van afgelopen week, is bitcoin erin geslaagd om boven de 19.000 dollar te blijven en is er geen diepere bodem gelegd.

Dromen over een uitbraak

Voor de meeste handelaren is het op dit moment bijna te stil als het over de bitcoin koers gaat. De volatiliteit lijkt er even helemaal uit en bitcoin begint steeds meer op een stablecoin te lijken. Wat verder opvalt is dat de volatiliteit op de aandelenmarkten op dit moment zelfs hoger is dan die van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Will Clemente kan die volatiliteit echter niet lang meer onderdrukt worden. In die zin is het een beetje als het onder water houden van een strandbal. Bitcoin lijkt zich klaar te maken voor een explosieve volatiele koersbeweging.

Ook macro-analist Alex Krüger komt met een vergelijkbare analyse. Hij constateert dat bitcoin eigenlijk iedere keer na het aantikken van een bodem op de volatiliteitsgrafiek aan een explosieve koersbeweging begon. Ook nu lijkt dat dus niet lang meer te duren.

Cijferseizoen op de beurs

Deze week zijn alle ogen gericht op de Amerikaanse beurs, waar veel grote bedrijven aan de beurt zijn om cijfers te publiceren. De bedrijven die deze week aan de beurt zijn vertegenwoordigen ongeveer 20 procent van de S&P 500, die dit jaar zeldzaam zwak presteert.

In die zin wordt het interessant om te zien in hoeverre bitcoin reageert op die cijfers. Voorheen was de correlatie tussen aandelen en bitcoin extreem hoog, maar die begint nu af te nemen.

Raoul Pal van RealVision heeft het idee dat slechte cijfers van de Amerikaanse bedrijven weleens voor nieuwe dieptepunten kunnen zorgen. "Naar mijn idee is de kans op een nieuw dieptepunt voor de bearmarkt deze of volgende week behoorlijk hoog", aldus Pal.

Overigens is de Federal Reserve pas op 2 november aan de beurt om een nieuwe Amerikaanse renteverhoging bekend te maken. In die zin is het nog even wachten op een reactie van de Federal Reserve.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....