Host van het Amerikaanse ‘Mad Money’ legt uit waarom hij Bitcoin kocht

Jim Cramer is overtuigd geraakt van bitcoin (BTC) en kocht BTC rond het prijspunt van $17.000. Cramer is de host van Mad Money bij het Amerikaanse televisiebedrijf CNBC. Dat vertelt hij in gesprek met TheStreet.

De presentator benadrukt echter wel dat hij BTC behandelt als elke andere asset waarin hij belegt. Je zult hem dus (nog?) niet snel vol in bitcoin zien stappen. Het echter wel opnieuw een prominente Amerikaanse presentator die zijn zegje doet over BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kopen bij een daling

Cramer legt zijn aankoopstrategie uit: ”Ik koop, net als altijd, het liefst als iets daalt. Ik koop groter en groter in. Ik denk dat je wil diversifiëren in allerlei soorten assets.” Cramer vervolgt: ”Ik heb goud en stop wat in bitcoin. Het is geen grote positie voor mij, maar het is belangrijk om te diversifiëren.”

De host valt in een andere categorie dan veel bitcoiners. Zij zien bitcoin op termijn de goudmarkt opslokken of op zijn minst flinke schade toebrengen. Ook een analist van de grote bank JPMorgan Chase denkt daar zo over: ”Opkomst van Bitcoin gaat goudmarkt pijn doen.”

Daling

Cramer ziet bitcoin de komende tijd ook wel weer dalen, maar daar ligt hij niet wakker van. Hij ziet zelf zijn aankoop tussen $17.000 en $18.000 als een goed instapmoment. Bitcoin stond een groot gedeelte van het jaar echter een stuk lager.

De presentator was in 2017 nog bijzonder kritisch op de ‘bitcoin boom’, maar is eerder dit jaar toch overstag gegaan. Cramer deed eerder al andere opmerkelijke uitspraken over bitcoin en goud: ‘Mijn kids gaan goud nooit begrijpen’

Bitcoin kopen

Het is dus populair om te vertellen hoe en wanneer je bitcoin koopt. Veel prominente bedrijven en personen melden vol trots hun (eerste) stapjes in de wereld van bitcoin. Volgens de Amerikaanse miljardair Tyler Winklevoss is er echter nog een groepje slimmere beleggers die gewoon hun mond houden en bitcoin kopen: ”Slimste mensen kopen Bitcoin in stilte.”

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)