Bitcoin markt haalt adem na hectische dagen

De bitcoin koers haalt adem na een aantal hectische dagen. Op 5 mei schurkte de koers nog tegen de grens van $40.000 aan. Deze week zagen we prijzen van $26.000 op verschillende grote cryptobeurzen.

Beurzen als Coinbase en Binance hadden technische problemen door de drukte, ook zagen we gigantische handelsvolumes bij de grote platformen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek (via bitcoinfocus.nl) hebben we de afgelopen dagen nog even op een rij gezet. Bitcoin zit al langere tijd in een down trend. Er is nooit één oorzaak aan te wijzen. Maar onrust op verschillende markten helpt doorgaans niet met de koersontwikkeling.

Bitcoin markt haalt adem na hectische dagen

Terra, bitcoin en stablecoins

Normaal gesproken behandelen we op bitcoinmagazine.nl geen altcoins. De groepen achter Terra en de Luna Foundation Guard hadden echter grootse plannen. Het moest een grote koper op de markt worden.

Er zijn veel mensen veel geld verloren. Het is een bevestiging van wat we eigenlijk al weten: beleggen in de wereld van cryptocurrency is risicovol. Wanneer je vervolgens ook nog blootstelling zoekt aan enorm speculatieve tokens als Terra kun je er bedrogen uitkomen. Bitcoin blijft (ondanks de recente koersdalingen) gewoon doordraaien.

Mocht je het gemist hebben: de Luna Foundation Guard wilde in totaal $10 miljard aan reserves aan bitcoin verzamelen. Het plan was om dit geld te gebruiken om de dekking van hun stablecoin, UST, goed te houden. Er werd voor miljarden dollars aan BTC gekocht, maar de ruim 80.000 bitcoin konden niet voorkomen dat UST compleet in elkaar zakte.

De richtprijs van één dollar per UST is al enkele dagen ver te zoeken. Op het moment van schrijven staat de koers van UST op $0.173. Het project stortte als een kaartenhuis in elkaar. In de toch al onrustige financiële markten zorgde dat voor grote dalingen in de wereld van BTC.

Stablecoins als Tether en USDCoin spelen een belangrijke rol in de liquiditeit op cryptobeurzen. Veel van de grootste handelsparen gebruiken Tether als alternatief voor de Amerikaanse dollar. Tot op heden is de onrust niet echt overgeslagen naar andere grote stablecoins.

Bitvavo

Bitvavo is adverteerder op deze website en faciliteerde ook de handel in LUNA. Om klanten tegemoet te komt de crypobeurs met een compensatieregeling. Klanten van de beurs met de token in hun account. Bitvavo geeft de volgende uitleg: “Gebruikers ontvangen de EUR-waarde van hun LUNA op het moment dat de LUNA-EUR-handel werd gepauzeerd 13-05-2022 8:20 AM (CET). Deze bedragen worden later vandaag automatisch aan het gebruikersaccount toegevoegd (terwijl de gebruiker zijn LUNA houdt) en zijn zichtbaar in de transactiegeschiedenis.”

De grote daling van de altcoin vond enkele dagen geleden al plaats. Dat zorgde voor flinke onrust in de bitcoinmarkten. Net als bij veel andere beurzen is de handel in LUNA inmiddels stopgezet bij Bitvavo.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...