Bitcoin Meester moet 3.800 euro terugbetalen nadat account van klant is gehackt

De Nederlandse cryptobeurs Bitcoin Meester moet een klant zijn verloren cryptovaluta teruggeven. Het account van een gebruiker werd door hackers overgenomen en zo verloor de cryptobezitter duizenden euro’s.

Account leeggeroofd

De rechtbank Amsterdam in Amsterdam heeft geoordeeld dat Bitcoin Meester het bedrag moet terugbetalen.

De klant had begin 2021 een account op het cryptoplatform aangemaakt, waar hij via e-mailadres en wachtwoord op inlogde. Vervolgens raadde de beurs in een e-mail aan om Google Authenticator in te stellen als 2FA.

“Wanneer iemand uw e-mailaccount in handen heeft kan deze persoon niet bij uw Bitcoin Meester account komen zonder toegang te hebben tot uw telefoon en de authenticator code.”

Elke keer als een gebruiker van het platform dan probeert om in te loggen, dan stuurde Bitcoin Meester hem een e-mail met daarin de tip om deze 2FA in te stellen. Het bleef achter bij een tip en niet bij een verplichting.

Vorig jaar mei wisten hackers in het e-mailaccount van de klant te breken. Ze probeerden vervolgens om het wachtwoord van de gebruiker te resetten en op deze manier kregen ze toegang tot dit account.

De laatste stap is geen verrassing zijn: de hackers haalden de cryptovaluta van het platform af nadat ze alles naar bitcoin hadden omgezet. De waarde van de cryptovaluta van de klant bedroeg op dat moment 4200 euro.

Schadevergoeding

Security.nl meldt dat de klant “een schadevergoeding van 17.000 euro van Bitcoin Meester eist, omdat het bedrijf zijn zorgplicht zou hebben geschonden”. De rechtbank heeft vervolgens besloten dat de klant niet onvoldoende maatregelen heeft genomen om zijn e-mailaccount te beveiligen.

De beurs moet nu uiteindelijk de schade van 3.800 euro terugbetalen en daarnaast ook opdraaien voor de gemaakte proceskosten.

Het bijzondere zit hem erin dat de hackers dus zónder ingestelde 2FA wél cryptovaluta van het account af konden halen. Let dus goed op hoe jij jouw account bij handelsplatforms hebt ingesteld!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshackhackers

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...