Cryptobeurs CoinEx gehackt en verliest $54 miljoen aan cryptovaluta

CoinEx had op 12 september te maken met een flinke tegenvaller. Het lijkt erop dat hackers maar liefst $53,9 miljoen aan cryptovaluta te hebben gestolen van de beurs. CoinEx heeft de precieze details en cijfers overigens zelf nog niet bekend gemaakt.

Opvallende transacties

Op dinsdag om 13:21 UTC werd ongeveer 4.947 ether(ter waarde van $7,9 miljoen) verplaatst van een bekende hot wallet van CoinEx naar een onbekend ETH-account. Bijzonder genoeg had dit nieuwe adres nog geen eerdere transactiegeschiedenis.

Niet veel later kwam het bedrijf zelf met een statement. Ze onthulden dat hun risico-controlesysteem “abnormale opnames” had gedetecteerd van meerdere hot wallet-adressen.

Het bleef echter niet bij deze ether-opnames. Vlak erna verdwenen er ook bitcoin en nog veel meer altcoins uit de hot wallet van de beurs.

Security-platform Slow Mist schatte een verlies aan cryptocurrency's ter waarde van bijna $53,96 miljoen. De exploit omvatte Bitcoin, Ether, XRP, Polygon, Solana, TRON, Binance Coin, Bitcoin Cash en nog een aantal andere cryptovaluta.

Julio Moreno van CryptoQuant dook ook in deze zaak en hij bevestigt dat de ether-reserves van CoinEx zijn geslonken tot bijna nul Het is nog niet bekend of de beurs dit zelf heeft gedaan (uit voorzorg, of om hun cryptovaluta op een andere plek veilig te stallen), of dat de exchange alles daadwerkelijk is kwijtgeraakt.

CoinEx kwam dinsdag al wel vrij snel met een statement. Het heeft naar eigen zeggen een “speciaal onderzoeksteam” samengesteld om de zaak te onderzoeken.

Ook komt het bedrijf al vrij snel met een vrij opvallende conclusie:

"Wij verzekeren alle gebruikers: uw bezittingen zijn veilig en onaangeroerd. Getroffen partijen ontvangen 100% compensatie voor eventuele schade als gevolg van deze inbreuk."

Wel heeft CoinEx "voor extra veiligheid de stortingen en opnames tijdelijk opgeschort".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshack

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...