Bitcoin minen bij Binance? Dat is vanaf vandaag mogelijk

Het grote Binance lijkt zich op dit moment nog weinig aan te trekken van de rechtszaak die de SEC tegen ze aanspande in de Verenigde Staten. Vandaag kondigt het namelijk de lancering van een cloud mining service aan voor bitcoin. Vanaf 15 juni kunnen gebruikers die geïnteresseerd zijn in mining hashrate kopen bij het beursplatform.

Hashrate is de computerkracht die nodig is om nieuwe blokken te produceren voor de bitcoin blockchain.

Wat moet dat kosten?

Je kunt bij het beursplatform 1 Terahash per seconde (Th/s) kopen voor 10,7280 dollar. Slechts 1,17 dollar daarvan betaal je voor de hashrate zelf en 9,558 dollar voor de energiekosten. Het beursplatform schat dat je daarmee ongeveer 0,00000241 bitcoin per dag binnenhaalt. Alles bij elkaar zou dat 0,0004338 bitcoin opleveren.

Bitcoin minen bij Binance? Dat is vanaf vandaag mogelijk

Dat zou tegen de huidige koersen een bedrag van 10,845 dollar opleveren. Daarmee behaal je in 180 dagen een rendement van ongeveer 1,09 procent op je inleg. Op jaarbasis zou dat dus gaan om iets meer dan 2 procent rendement.

Het gaat echter wel om een rendement in bitcoin, wat betekent dat je bij een grote koerswinst van bitcoin veel hoger kunt uitkomen. Zo kun je in feite 'dubbel profiteren' van de potentiële koerswinsten van bitcoin. Daarvoor moet de koers echter wel stijgen en dat is natuurlijk niet gegarandeerd.

Niet in de Verenigde Staten

De nieuwe dienst van Binance is niet beschikbaar in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat Binance even helemaal klaar is met Amerika en zich wil focussen op andere werelddelen, waar ze minder gedoe met de autoriteiten hebben.

Met Binance.US lijkt het beursplatform zich ondertussen voor te bereiden op een in potentie vrij heftig strafproces. Ze halen op dit moment de beste advocaten ter wereld binnen om zichzelf te beschermen tegen de Amerikaanse overheid.

Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of dat voldoende is om de aanvallen van de Amerikaanse overheid van zich af te slaan. Volgens de Securities and Exchange Commission (SEC) opereerde Binance in de Verenigde Staten als een ongereguleerde effectenbeurs.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....