Rechter wijst verzoek SEC af om crypto’s bij Binance.US bevriezen

436 totale weergaven

Binance.US en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission moeten er samen uitkomen om bevriezing van crypto's van Binance.US te voorkomen. Dat heeft de Amerikaanse districtsrechter Amy Berman Jackson bevolen, die aandringt op een compromis tussen beide partijen, meldt persbureau Bloomberg.

"Het volledig bevriezen van alle tegoeden heeft aanzienlijke gevolgen, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor de digitale-activamarkten in het algemeen", aldus Jackson tijdens een hoorzitting op 13 juni.

Volgens de rechter moet er eerst een vergelijk komen tussen de SEC en Binance.US over deze kwestie voordat ze verder kan gaan met het geschil tussen beide partijen. Volgens haar is een snelle oplossing over het niet laten bevriezen van de crypto's vrij snel mogelijk.

John Reed Stark, de voormalige directeur van het SEC Office of Internet Enforcement, duidt op Twitter de rechtszaak en ziet dat er nog steeds "veel conflict" zit tussen de twee.

De SEC heeft op 6 juni een spoedverzoek ingediend voor een tijdelijk verbod ("restraining order") tegen Binance.US, nadat ze CEO Changpeng "CZ" Zhao van Binance hebben beschuldigd van het vermengen van persoonlijke fondsen met bedrijfsfondsen.

Volgens de toezichthouder heeft Zhao $12 miljard aan Binance-fondsen verplaatst via een door hem gecontroleerde entiteit genaamd Merit Peak.

In een gezamenlijke notitie dat op 12 juni is ingediend vóór de zitting, hebben zowel Binance.US als Zhao de beweringen ontkend dat er ooit sprake was van onjuist gebruik van fondsen. Ze beschuldigden de SEC ervan "geen enkel geval te kunnen identificeren" waarin de fondsen van Binance.US-klanten ooit verkeerd zijn gebruikt.

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...