Bitcoin minen met 14 zonnepanelen? Deze man vertelt zijn verhaal

Vroeger kon je met een laptop of computer eenvoudig bitcoin verdienen met mining. Tegenwoordig is het stukken lastiger om dit op een rendabele manier vanuit een woonhuis te doen. Toch zijn er situaties waarin het kan. Peter Egyed vertelt zijn verhaal.

Thuis-mining

De man koppelde bitcoin mining rigs aan een aantal zonnepanelen. Daarmee voorzag hij zijn ASIC’s van groene stroom. Op zijn website deelt hij zijn bevindingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De man, ook bekend als AZ Hodl, was benieuwd welke voordelen er zitten aan het gebruik van zonne-energie in plaats van het lichtnet.

Eyed beschrijft het hele proces op zijn website. Het elektriciteitstarief voor zijn woonplaats is op werkdagen tussen 15.00 uur en 20.00 uur gelijk aan $0,08 kWh. Op de andere tijden kost één kWh zo’n $0,05 kWh.

Hij heeft veertien zonnepanelen liggen. 128-cels panelen om precies te zijn, die 74 volt en 5,9 ampère produceren. Hoe kun je deze het beste inzetten?

Bitcoin minen met 14 zonnepanelen? Deze man vertelt zijn verhaal

De man was op zoek naar alternatieve manieren bitcoin te minen, bij voorkeur met lagere kosten om zo de winstmarge te vergroten.

Hij kan de elektriciteit terug leveren aan het lichtnet, maar ging experimenteren met een miner. 96% van zijn rekenkracht legt hij in bij SlushPool en de overige 4% gebruikt hij om solo te minen.

“Ik heb de afgelopen zeven dagen 426.000 sats (0.00426048 bitcoin) verdiend, terwijl ik naar schatting zo’n 62 kWh extra per dag gebruikte.”

Dit komt neer op ongeveer $174 per week, met de huidige marktprijs.

Bitcoin minen met 14 zonnepanelen? Deze man vertelt zijn verhaal

Setup

Alle infrastructuur kostte de man omgerekend ongeveer 0,56 BTC (exclusief de rigs zelf). De ASIC’s die hij heeft draaien, zijn twee (gebruikte) Antminer S9’s. Het plan van Egyed is om alles binnen 36 maanden terug te verdienen. Dit is echter ook voor een groot deel afhankelijk van de bitcoinprijs.

Op zijn website vertelt hij welke onderdelen hij nodig had om alles te realiseren.

Bitcoin minen met 14 zonnepanelen? Deze man vertelt zijn verhaal

De precieze details (en specificaties) kun je teruglezen in de blog die AZ Hodl zelf heeft opgesteld.

In Nederland kwam onlangs ook een man in het nieuws vanwege ’thuis-mining’. Dankzij hem ging de hele straat op de schop omdat hij twee extra stroomkabels nodig had.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining