Complete straat op de schop voor man in Eindhoven die vanuit huis bitcoin wil minen

In de Bretagnehof in Eindhoven wisten de bewoners even niet wat ze zagen. De hele straat werd opengehaald voor hun buurman die twee extra stroomkabels nodig had om zijn apparatuur voor het minen van bitcoin aan het werk te zetten.

Het commentaar? “Dit verwacht je in zo’n woonwijk niet.” Onbewust heeft de bewoner die dit commentaar lever een punt, want hoe is het mogelijk om in Nederland winstgevend bitcoin te minen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs in euro’s:

Wat zijn de motieven?

Met de relatief hoge stroomprijzen in Nederland lijkt het praktisch onmogelijk om in een woonhuis winstgevend bitcoin te minen, tenzij je dankzij bijvoorbeeld je zonnepanelen een overschot aan stroom hebt die je niet aan het net kwijt kan.

Dat lijkt hier echter niet het geval, want in dit geval zijn er twee extra stroomkabels aangelegd om het huis te voorzien van voldoende stroom voor de privé operatie van de man.

Het zou kunnen dat de bewoner van het huis van plan was om KYC-vrije bitcoin te minen, maar dat lijkt nu ook een lastig verhaal nu de hele buurt ervan op de hoogte is wat de man van plan is met de extra stroom.

Genoeg stroom voor 120 koelkasten

Echt goede reclame voor bitcoin is het ook niet, want de twee extra stroomkabels zijn volgens een medewerker van bouwbedrijf Hurkmans goed voor de stroomvoorziening van 120 koelkasten. De twee kabels leveren samen namelijk zo’n 600 ampère aan stroom.

Wij zijn benieuwd of dit het laatste is wat we vanuit de Bretagnehof in Eindhoven over dit bijzondere project zullen horen. Wellicht dat de man er binnenkort middels een interview iets over kan vertellen. Een interessant verhaal is het namelijk wel.

De buren van de man gaven tegenover de krant aan soms last te hebben van knipperende lichten vanuit zijn huis, al kunnen wij ons dat bijna niet voorstellen. Als dat daadwerkelijk het geval is dan hoeft het niet moeilijk te zijn om die lichten ’s nachts af te dekken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Also read
Bitcoin wallet uit 2012 komt tot leven en verstuurt 400 BTC

 

4-jarige peuter maakt 6.500% winst met bitcoin die ze kreeg bij geboorte

 

Ook Igor Bogdanoff overleden, bekend van bitcoin meme ‘He bought’

 

Opnieuw wint een kleine bitcoin miner een ‘lot’ uit de loterij

 

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....