Bitcoin minen met een vulkaan? El Salvador heeft de primeur

De volgende bijzondere stap van El Salvador wat betreft de adoptie van bitcoin is gezet. President Nayib Bukele heeft namelijk via Twitter laten weten dat het land officieel is begonnen met het minen van bitcoin met vulkanische energie en dat de eerste sats al binnen zijn.

De ontwikkelingen in El Salvador lijken soms wel een sprookje te zijn, bitcoin minen met vulkanische energie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een energiebron die het land tot voor kort nergens voor kon inzetten, kan het nu direct ombuigen in kapitaal. Eindelijk kan El Salvador zijn natuurlijke rijkdommen oogsten.

Minen met vulkanische energie nog in de testfase

President Bukele laat daarbij weten dat het hele project nog in de testfase zit en dat ze nog altijd bezig zijn met de installatie en dergelijke.

Maar de eerste resultaten zijn binnen en het lijkt dan ook niet lang te duren voordat ze op volle kracht gaan draaien.

Hoe gaaf is het dat we hiermee straks een land hebben dat met energie die normaal gesproken compleet verloren gaat nieuwe bitcoin tot leven wekt.

Dit zijn de projecten die we nodig hebben om de wereld te kunnen laten zien dat bitcoin klimaatneutraal kan opereren en voor veel landen die dat echt nodig hebben een nieuwe bron van inkomsten kan zijn.

Op dinsdag publiceerde Bukele al een eerste video van de faciliteiten die zijn opgezet naast een vulkaan.

Bukele voorzag deze video van de ondertitel "De eerste stappen..." en daar lijkt het land nu dus relatief rap een vervolg op te hebben.

Eerste stappen in juni, eerste bitcoin in oktober

De ontwikkelingen in El Salvador volgen elkaar wat bitcoin betreft in rap tempo op.

Het is namelijk nog geen vier maanden geleden dat Bukele de directeur van het geothermische energiebedrijf LaGeo instrueerde om de mogelijkheden te onderzoeken om bitcoin te minen met de overtollige energie van de vulkanen.

Deze aankondiging verscheen op 9 juni van dit jaar op Twitter en inmiddels zijn dus de eerste satoshi al binnen.

In een kleine vier maanden tijd heeft Bukele het voor elkaar gekregen om van El Salvador het eerste land ter wereld te maken met bitcoin als wettig betaalmiddel, heeft hij alle inwoners van het land de mogelijkheid gegeven om voor 30 dollar aan bitcoin te claimen, heeft hij 200 bitcoin ATMs geïnstalleerd in het land, 700 bitcoin gekocht voor op de balans en de eerste bitcoin gemined met vulkanische energie.

Alles bij elkaar zijn dit indrukwekkende prestaties van een relatief klein land dat globaal gezien praktisch onderaan staat op de economische ladder.

Bitcoin minen met geothermische energie is dus de volgende stap in de adoptie van bitcoin door El Salvador en daar zijn wij bij Bitcoin Magazine meer dan enthousiast over.

Bekijk de trailer van de docu die redacteur Arnold Hubach heeft geschoten in El Salvador.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....