El Salvador toont beelden van bitcoin mining op een vulkaan

El Salvador gaat bitcoin minen bovenop vulkanen. President Nayib Bukele deelt nieuwe beelden via zijn Twitteraccount.

Binnen de landsgrenzen van El Salvador zijn tientallen vulkanen te vinden. Een deel daarvan is geschikt om geothermische energie op te wekken. Met die energie kun je mining hardware van elektriciteit voorzien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en El Salvador

Bitcoin (BTC) is sinds 7 september een wettigbetaalmiddel in El Salvador. Bukele zet vol in op BTC. Naast pinautomaten en verschillende overheidsdiensten zoals een wallet wil men ook gebruik maken van de natuurlijke energiebronnen in het land.

In onderstaande video is een datacentrum te zien op een vulkaan. Dit bitcoin mining farm moet uiteindelijk gaan draaien. De grootste uitdaging is het verwerken van de energie. Als het land dit vraagstuk (al) heeft opgelost komen er mogelijk nog meer van dit soort initiatieven.

Volgens Bukele is dit slechts de eerste stap. Als het aan hem ligt wordt El Salvador een van de landen waar de ontwikkelingen rondom bitcoin heel snel gaan.

Het is bij dit soort grootse plannen altijd afwachten hoe het wordt uitgevoerd en wat er uiteindelijk onder de streep over blijft. Toch is ook dit een unicum: El Salvador is het eerste land dat bitcoin mining op deze manier aanpakt.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...