Bitcoin miner Argo Blockchain heeft nu ruim 1.000 bitcoin op de balans

De beursgenoteerde miner Argo Blockchain heeft bekendgemaakt in de afgelopen maand 166 bitcoin te hebben gemined. Daarmee komt het totale bitcoin bezit van het bedrijf op meer dan 1000 bitcoin te liggen.

Met die 166 bitcoin in mei is de maand voor Argo iets beter geweest dan april, waarin ze 163 bitcoin naar binnen wisten te slepen. Ondanks dat is de omzet van Argo wel met 16 procent teruggevallen naar 7,8 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Steeds meer miners in de hodl-modus

Ondanks de koersval van de afgelopen weken hebben miners nog altijd vertrouwen in de toekomst van bitcoin, want de uitstroom bij miners ligt momenteel op een laag punt. Argo laat met hun cijfers zien een groot deel van hun bitcoin te bewaren en alleen te verkopen indien nodig.

Hetzelfde geldt voor veel andere bitcoin miners. Zo heeft het Canadese Hut 8 mining bijvoorbeeld meer dan 3000 bitcoin op de balans en is ook BitFarms de afgelopen tijd flink aan het stacken.

De miners begrijpen ook dat bitcoin alleen maar in waarde zal toenemen als ook zij niet meer verkopen dan nodig is om rond te komen. Zo zijn er stap voor stap steeds minder bitcoin beschikbaar voor de markt en kan de prijs alleen maar de goede kant opkruipen.

Al blijft de koers op de korte termijn onvoorspelbaar. Zeker als figuren als Elon Musk nog altijd de macht hebben om met een simpele tweet de koers te beïnvloeden.

Argo Blockchain blijft uitbreiden

In aanvulling op de bekendmaking van het aantal bitcoin wat ze bij Argo in de afgelopen maand hebben gemined, laat het bedrijf ook weten dat ze de hashing power blijven uitbreiden. In totaal hebben ze machines gekocht die de hashing power een boost van 530 petahash (PH) moeten geven.

In januari werd al bekendgemaakt dat ze in de eerste twee kwartalen van 2021 voor deze uitbreiding zouden gaan, maar de orders die ze voor de machines hebben geplaatst zijn door de fabrikant in kwestie geannuleerd.

Daardoor heeft de uitbreiding van de hashing power van Argo een kleine vertraging opgelopen, maar om daarvoor te compenseren hebben ze bij een andere fabrikant extra machines ingekocht. De aflevering daarvan staat voor juli van dit jaar op de planning. In totaal moet het bedrijf daarmee 610 PH aan extra vermogen krijgen, wat het totaal op 1,68 exahash brengt rond midden oktober 2021.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin miningmining

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....