Aandeel Argo Blockchain daalt 40% nadat bitcoin miner geld misloopt

1052 totale weergaven

Meerdere bitcoin miners hebben het zwaar. Na het faillissement van Compute North en bijna-faillissement van Core Scientific, heeft ook Argo Blockchain een klap te verwerken gekregen.

Argo Blockchain

Het in Londen gevestigde mining bedrijf wilde $27 miljoen aan financiering ophalen bij investeerders. Hier zijn ze echter niet in geslaagd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De London Stock Exchange heeft vandaag een persbericht gepubliceerd waarin wordt medegedeeld dat Argo niet langer gelooft dat ze investeringen kunnen doen onder de eerder aangekondigde voorwaarden.

Op 7 oktober had Argo een intentieverklaring (LOI) ondertekend. Ze wilden 87 miljoen aandelen ter waarde van $27 miljoen verkopen. Een investeerder zou daarmee hun probleem wat betreft liquiditeit oplossen.

Deze deal lijkt niet door te gaan. Als gevolg van het nieuws daalde het aandeel met 40%, zoals analist LeClair ook deelt op Twitter.

Precies een jaar geleden kon je nog zo’n $20 aftikken voor één aandeel. Momenteel staat de koers rond $1,11. Daarmee heeft ARBK bijna 95% ingeleverd.

Aandeel Argo Blockchain daalt 40% nadat bitcoin miner geld misloopt

Volgens het persbericht heeft Argo nu bijna 4.000 mining rigs moeten verkopen, en daarmee 384 PH/s moeten inleveren om toch voldoende liquide middelen te hebben. De totale rekenkracht van Argo is nu 2,5 EH/s.

Moeilijke tijden

Met de rekenkracht op een recordhoogte en de prijs van bitcoin op 70% van de all-time high, zijn dit moeilijke omstandigheden voor miners. We schreven hier al over op Bitcoin Focus aan de hand van on-chain data: Miners in moeilijke tijden.

Datacenter Compute North vroeg op 22 september haar faillissement aan bij een Amerikaanse rechtbank.

Vorige week waarschuwde Core Scientific, het grootste miningbedrijf van de wereld, dat ze wel eens failliet zouden kunnen gaan als ze niet snel hun financiële staat kunnen verbeteren. Het aandeel daalde met 77% tot 23 cent.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd