Bitcoin miner Bitfarms is verliesgevend

Bitcoin miner Bitfarms is verliesgevend

Bitcoin miner Bitfarms heeft in het vierde kwartaal van 2022 verlies gemaakt. De beursgenoteerde firma uit Toronto heeft last van meer concurrentie en ook de operationele kosten zijn gestegen.

Verlieslatend

Er is sprake van een verlies van 8 dollercent per aandeel, een daling ten opzichte van een winst van 5 dollarcent per aandeel in vergelijking met het jaar ervoor. Dat blijkt uit deze bekendmaking bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De bruto winstmarge uit het minen daalde van 52% in het derde kwartaal naar 33% in het vierde kwartaal.

Het vierde kwartaal was zwaar voor veel miners, omdat de bitcoin prijs daalde tot 16.000 dollar. Bovendien is de moeilijkheidsgraad, die circa elke twee weken wordt bijgesteld, in de maanden oktober, november en december fors toegenomen.

Hierdoor is volgens een schatting van Luxor Technologies de winstgevendheid van mining met 25% gedaald in een periode van drie maanden. Het doel van Bitfarms was om 5 exahash/seconde (EH/s) rekenkracht tegen het einde van 2022 te halen, terwijl het slechts 4,5 EH/s heeft behaald en eerdere doelen naar beneden zijn bijgesteld.

"We zijn van plan om de bestaande infrastructuur in Argentinië in te zetten en onze capaciteit uit te breiden tot 6,0 EH/s met onze bestaande activa tegen het einde van 2023", zegt president en CEO Geoff Morphy. "Ook overnemen we potentiële overnames waarvan we verwachten dat ze een bijdrage zullen leveren en een aanvulling zullen zijn op onze geografisch diverse miningactiviteiten."

Bitfarms heeft geprobeerd zijn schuldenlast tijdens de bearmarkt te verlagen, samen met andere miners zoals Stronghold Digital Mining (SDIG) en Marathon Digital Holdings (MARA). In februari heeft de failliete geldschieter BlockFi $21 miljoen aan uitstaande schulden met Bitfarms vereffend. Dat hielp Bitfarms om de schuldverplichtingen met 86% te verminderen in vergelijking met juni 2022.

Het bedrijf uit Toronto zegt dat de bruto winst (EBITDA) is gezakt van 29 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2021, naar 7,4 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal. De omzet voor het kwartaal bedroeg $27 miljoen, ongeveer de helft van het cijfer van vorig jaar.

Lees meer over:
Bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties