CEO van bitcoin miner Bitfarms kiest voor de uitgang

CEO van bitcoin miner Bitfarms kiest voor de uitgang

Het jaar 2022 is niet het jaar van de bitcoin mining industrie geworden. Veel grote beursgenoteerde miners kwamen onder zware druk te staan en daarop vormt het Canadese Bitfarms helaas geen uitzondering. Het aandeel van het bedrijf verloor in 2022 ruim 90 procent van zijn koerswaarde en nu ook de CEO.

Geen goed teken

Meestal is het opstappen van een CEO geen goed teken voor beursgenoteerde bedrijven, al zou je zeggen dat Bitfarms na een koersdaling van 92 procent in 2022 niet veel verder kan zakken. Emiliano Grodzki, de mede-oprichter een voormalig CEO van Bitfarms is in ieder geval per direct opgestapt bij de bitcoin miner uit Canada.

Geoffrey Morphy, die voorheen nog de rol van COO vervulde, neemt de zaak over van Grodzki. Laatstgenoemde blijft overigens wel aan als bestuurder binnen het bedrijf. Zijn mede-oprichter Nicolas Bonta schuift door naar de positie van voorzitter van het bestuur.

"In iets meer dan twee jaar heeft Geoff het met Bitfarms voor elkaar gekregen om een puur Canadees bedrijf om te toveren tot een internationale speler die zowel op de Canadese als op de Amerikaanse beurs te koop is. Verder is het bedrijf operatie in tien landen met een hashrate van 4,4 exahash per seconde", aldus Bonta in een verklaring.

Daling van 92 procent

Ondanks de positieve woorden van Bonta, moeten we niet vergeten dat Bitfarms in 2022 een daling van 92 procent achter de rug heeft. Dat gebeurt in de regel niet als het echt fantastisch gaat met een bedrijf. Al zou je kunnen stellen dat het voor Grodzki ook praktisch onmogelijk was om de ellende te voorkomen, omdat miners nu eenmaal voor een groot deel afhankelijk zijn van de bitcoin koers.

Tijdens een bullmarkt gaat het allemaal voor de wind, maar in een bearmarkt moet je als maanger shinen. Al is het waarschijnlijk lastig om een bedrijf te draaien op de volatiliteit van bitcoin in combinatie met de gigantische stijgingen van de energieprijzen. Bitcoin mining is een onvoorspelbare en keiharde business, dat blijkt ook maar weer uit deze gebeurtenissen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties