Blockcap koopt 10.000 miners, Northern Data naar de beurs

Het Amerikaanse bitcoin mining bedrijf Blockcap heeft 10.000 nieuwe AntMiner S19 machines van fabrikant Bitmain gekocht.

Verder in het nieuws: het Duitse Northern Data gaat naar de Amerikaanse beurs en wil daarmee 500 miljoen dollar uit de markt ophalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockcap bestelt 10.000 miners

De hashrate
is een andere benaming voor de totale rekenvermogen van het netwerk. Om
het preciezer te zeggen. Het is een indicator die aangeeft hoeveel keer
de ‘hash-functie’ binnen een seconde is te berekenen.

Het gaat om schattingen, die zijn gebaseerd op historische prestaties van het netwerk. Miners leveren het rekenvermogen. Een groot deel van deze bedrijven zijn gevestigd in China, maar een groeiend aantal opereert vanuit Noord-Amerika vanwege goedkope elektriciteit.

Blockcap is een Amerikaanse firma uit Las Vegas en met de koop van de nieuwe miners verdubbelen ze hun rekenkracht. De oprichters van de firma zijn overigens afkomstig van mining farm operator Core Scientific.

De totale capaciteit van de 10.000 apparaten is 950 petahash per seconde aan rekenkracht. Daarmee kan de firma – op papier – circa 5,5 Bitcoin per etmaal delven tegen de huidige moeilijkheidsgraad.

Het is algemeen bekend dat de levertijden anno 2021 langer zijn, maar Blockcap gaat ervoor uit dat de machines tussen maart en augustus worden geleverd.

Northern Data wil $500 miljoen ophalen met beursgang

Nog meer mining nieuws: het Duitse Northern Data wil met een beursgang in Amerika maar liefst 500 miljoen dollar uit de markt ophalen, zo meldt persbureau Bloomberg. Credit Suisse gaat de beursgang begeleiden en moet de investeerders gaan werven.

De firma uit Frankfurt ziet de vraag naar haar producten en diensten toenemen. Ze bouwen voornamelijk productiesites in Europa, waaronder Duitsland en Zweden waar Bitcoin gedolven wordt. Bestaande aandeelhouder is de Duitse ondernemer Christiaan Angermayer, die met Apeiron Investment Group een family office runt.

Ook de Amerikaan Brendan Blumer heeft een belang, bekend als CEO van Block.One, de moedermaatschappij achter o.a. cryptomunt EOS.

Bitcoin mining

Bitcoin miners verkochten de afgelopen tijd minder bitcoin dan eerder in dit jaar.

Miners verkochten eerder dit jaar tienduizenden BTC per dag uit hun voorraad. Miners halen gezamenlijk gemiddeld 900 nieuwe bitcoin binnen per dag. Dat aantal wordt dus verdeeld onder alle deelnemende miners. Lever je meer computerkracht? Dan maak je meer kans.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.