Bitcoin miners verdienden meer dan $1 miljard in januari 2021

Bitcoin (BTC) miners beleefde een goede eerste maand van dit jaar. Gezamenlijk verdienden zij $1,09 miljard aan bitcoin. Dat is, in dollars, het hoogste sinds de piek in 2017. Dat meldt The Block.

Omzet

Gemiddeld vinden miners elke ~10 minuten een block. Als beloning voor het vinden van een block krijg je het recht om 6,25 BTC te claimen én transacties te verwerken. De transactiekosten + de 6,25 BTC is lucratief genoeg voor miners om hun tijd en energie in te steken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor miners was december 2017 de beste maand qua omzet, ze verdiende toen gezamenlijk $1,25 miljard.

Opbouw van de beloning

De grootste winst voor miners zit hem momenteel in die 6,25 BTC, dat wordt ook wel de ‘block subsidie’ genoemd. In januari van dit jaar ging dat om $977 miljoen in bitcoin, dat komt natuurlijk ook door de prijsstijging van de afgelopen maanden. Op de piek kon je 1 bitcoin verkopen voor $42.000.

De overige omzet komt uit verwerkte transactiekosten. Het is ook relatief druk op het netwerk, miners kunnen daardoor duurdere transacties kiezen om te verwerken.

BTC verkopen

Bitcoin miners verstuurde afgelopen maand ook massaal hun geld naar beurzen. De prijs is de afgelopen maanden flink gestegen, en sommige miners besluiten om een deel van hun verdienden bitcoin te liquideren. Je stuurt immers niet je BTC naar een beurs om het daar nog jaren te laten staan.

Miners moeten mogelijk lopende kosten dekken en/of willen meer of betere hardware bestellen. En dat laatste doet men dan ook massaal: niet voor niets zijn bij de grootste hardwarefabrikanten de voorraden op. Bitmain geeft aan dat als je nu bestelt je misschien in de zomer pas aan de slag kunt met de nieuwe mining rigs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...