Bitcoin Miner CleanSpark koopt GRIID Infrastructuur voor $155M

2517 totale weergaven

Bitcoin miner CleanSpark Inc. heeft GRIID Infrastructure Inc. overgenomen in een all-stock deal ter waarde van $ 155 miljoen, gericht op het versterken van de operationele capaciteit en het uitbreiden van de infrastructuur.

Strategische overname verhoogt capaciteit

Bitcoinmining-bedrijf CleanSpark Inc. heeft de overname aangekondigd van GRIID Infrastructure Inc. in een all-stock transactie ter waarde van $155 miljoen.

Deze stap is bedoeld om de mogelijkheden van CleanSpark te vergroten door middel van een exclusieve hostingovereenkomst met GRIID.

Uitbreiding

Als onderdeel van de overeenkomst zal onmiddellijk 20 megawatt worden toegewezen aan CleanSpark, waardoor de operationele capaciteit aanzienlijk zal toenemen.

De fusie zal CleanSpark ook in staat stellen om in de komende drie jaar meer dan 400 megawatt aan infrastructuur uit te bouwen in Tennessee, net als in Georgia.

Financiële details en gevolgen

Volgens de fusievoorwaarden neemt CleanSpark alle schulden en andere verplichtingen van GRIID over, met een werkkapitaallening van $5 miljoen en een overbruggingslening van $50,9 miljoen.

De overname is bedoeld als hefboom voor GRIID’s R&D-centrum in Texas en een reparatiecentrum voor apparatuur in Tennessee.

Toekomstige groei en infrastructuurplannen

De CEO van CleanSpark, Zach Bradford, benadrukte dat deze overname een duidelijk pad effent voor uitbreiding in Tennessee. “Deze overname geeft ons een duidelijk en gestaag pad voor de komende drie jaar om in Tennessee te bereiken wat we de afgelopen drie jaar met trots hebben bereikt in Georgia,” zei hij.

Reacties op de markt en impact op de sector

Na de aankondiging daalden de aandelen van GRIID met meer dan 50%, terwijl die van CleanSpark met bijna 4% stegen, wat duidt op goedkeuring van de deal door de markt.

Deze fusie maakt deel uit van een bredere trend van consolidaties in de Bitcoin mining industrie, gericht op het verbeteren van operationele efficiëntie en concurrentievoordeel.

Door de overname van GRIID kan CleanSpark zijn activiteiten opschalen en de efficiëntie verbeteren, wat het belang onderstreept van betrouwbare en schaalbare energieoplossingen in de zeer concurrerende bitcoin mining industrie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....