Bitcoin miner gebruikt hardware als onderpand voor lening

Stronghold Digital probeert het hoofd boven water te houden. De miner zit net als veel andere concurrenten in financieel zwaar weer. Voor een lening van $67,4 miljoen leverde het bedrijf hardware als onderpand. Kredietverstrekker is het Amerikaanse NYDIG.

Het gaat om 26.200 ASIC’s. Dat meldt CoinDesk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een opmerkelijke constructie. Want het onderpand in de vorm van hardware biedt geen garanties. De waarde van hardware in deze industrie is zwaar afhankelijk van de interesse (door bijvoorbeeld een stijgende koers).

Een combinatie van een dalende bitcoin koers, hoge energieprijzen en inflatie zorgt voor een lastige situatie voor veel miners. Het is een enorm competitieve markt.

Stronghold wist ook een andere schuldenlast iets te verlichten. WhiteHawk Fiannce ging akkoord met de verlening van een schuld van 13 naar 36 maanden. De looptijd wordt langer, wat weer betekent dat de maandelijkse betaling naar beneden gaan.

Het bedrijf heeft nog zo’n $30 miljoen aan liquide middelen. Dat bestaat voor het grootste gedeelte ($29 miljoen) uit cash en bitcoin. Directeur Greg Beard: “We houden ons aan de strategie die we in het tweede kwartaal hebben gedeeld. Onze balans en de liquiditeit moet beter worden.”

Beard hint opvallend genoeg ook naar het opkopen van nieuwe hardware. Ze hebben namelijk weer ruimte in hun datacentra.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...