Bitcoin miner Hut8 doet niet mee aan capitulatie en heeft nog geen bitcoin verkocht

De Canadese bitcoin miner Hut 8 Mining Corp. heeft in juli weer bitcoin toegevoegd aan hun reeds indrukwekkende totaal. Het in Alberta gevestigde bedrijf genereerde in juli 330 bitcoin, waarmee het op een gemiddelde productie van 10,61 bitcoin uitkomt. Daarmee komt het totaal van Hut 8 op 7.736 bitcoin.

Alleen Marathon Digital is groter

Lange tijd moest Hut 8 qua reserves zowel Marathon Digital als Core Scientific voor zich dulden. Na de capitulatie heeft Core Scientific echter meer dan 7.000 bitcoin moeten verkopen in juni en is wat dat betreft alleen Marathon Digital nog over.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Laatstgenoemde heeft op het moment van schrijven meer dan 10.000 bitcoin op de balans staan. Om dat te bereiken moet Hut 8 nog wel even aan de bak, maar dat neemt niet weg dat het een hele indrukwekkende prestatie is van de Candese miner.

Zeker als je bedenkt dat de market cap van Marathon Digital ongeveer 3 keer zo groot is als die van Hut 8. Marathon Digital zit op een market cap van 1,5 miljard dollar, terwijl Marathon Digital het met ongeveer 0,5 miljard dollar moet doen.

Als we daarvoor zouden corrigeren, dan is Hut 8 verreweg de grootste bitcoin-holder onder de miners.

Bitcoin mining industrie onder druk

Bitcoin mining was vooral in 2021 een lucratieve business. Dankzij de bullmarkt schoten de marges van miners plotseling als een raket omhoog. De gemiddelde omzet per gemijnde bitcoin ging meer dan 4 keer over de kop en alles wat deze partijen aanraakten veranderde in goud.

Totdat de koersen begonnen te dalen en in 2022 in een duikvlucht terechtkwamen. Plotseling kwam er een stuk minder geld binnen bij de miners en konden alle energiecontracten en leveringscontracten voor nieuwe mining hardware niet meer uit.

Als gevolg daarvan werden veel miners gedwongen om hun reserves te verkopen. De aandelen van Hut 8 schoten op vrijdag met 3,5 procent omhoog om uiteindelijk op een koers van 2,38 dollar uit te komen. Daarmee staat het aandeel nog steeds 70 procent van de beginkoers van 2022 vandaan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....