Bitcoin mining bedrijf Hut 8 naar de Nasdaq beurs

Hut 8 wordt genoteerd aan de Nasdaq beurs, zo maakt de Canadese bitcoin mining bedrijf bekend.

Hut 8

Het aandeel 'HUT' wordt genoteerd aan de Nasdaq Global Select Market, de meest exclusieve tier. Om hier genoteerd te zijn, moet men voldoen aan de hoogst mogelijke eisen op het gebied van solvabiliteit en liquiditeit. Verdere details over de beursgang volgen binnenkort.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aandelen blijven overigens ook verhandelbaar op de Toronto Stock Exchange onder de ticker HUT.

De onderneming, mede opgericht door de Nederlander Marc van der Chijs, is één van de grootste bitcoin mining bedrijven van Noord-Amerika met ruim 14.000 mining machines. Nog dit jaar wil het bedrijf nog 5.000 machines bijplaatsen.

Onlangs zijn ze ook toegetreden tot de mining pool van Foundry, een dochterbedrijf van Digital Currency Group. Ja, dat is de moeder achter onder meer Grayscale en Coindesk.

Een mining pool combineert alle cumulatieve hashing power van een groot aantal mining bedrijven. Door te poolen is de kans groter dat de gezamenlijke computer een block vindt. De verdeling van de block reward (6,25 BTC + transactie fees) gebeurt naar rato onder de aangesloten miners.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Marc van der Chijsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...