Hut 8 houdt haar gedolven bitcoin wat de koers ook doet

Hut 8 houdt haar gedolven bitcoin wat de koers ook doet

De Canadese miner Hut 8 heeft de cijfers over 2021 bekendgemaakt. Er is winst gemaakt en het aantal bitcoin op de balans is verdubbeld.

Goed jaar

Het was een goed jaar voor Hut 8. De omzet was nog nooit zo hoog ($137 miljoen) en het heeft alle bitcoin die gemined is kunnen houden. Hut 8 is 15 juni vorig jaar genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“2021 Was echt een transformatief jaar voor Hut 8 met ook aanzienlijke groei,” zegt CEO Jaime Leverton. “Door een gediversifieerde strategie aan te houden, hebben we ons kunnen onderscheiden van onze concurrenten en zijn we het enige bedrijf in Noord-Amerika dat blijft minen en verder bouwt aan traditionele infrastructuur om bedrijven te helpen met Web 3.0 en de Metaverse.”

HODL

Net als andere grote miners, zoals Marathon Digital Holdings, probeert Hut 8 de gedolven bitcoin vooral vast te houden. Hut 8 is daardoor een vervanger voor directe blootstelling aan bitcoin geworden voor investeerders die geen bitcoin kunnen of willen kopen. De koers van Hut 8-aandelen kenden een piek in november, net als de koers van bitcoin zelf.

Per 31 december had het bedrijf 5.518 bitcoin op de balans staan, de derde grootste stack aan bitcoin van alle miners.

“Hut 8 blijft de ‘HODL’-strategie uitdragen door actief Canadese en Amerikaanse dollars aan te trekken om bedrijfskosten te dekken, zodat er geen bitcoin verkocht hoeft te worden. Tijdens het vierde kwartaal hebben we 100% van de geminede bitcoin aangehouden,” schrijft de miner in hun persbericht.

Netto-verlies

Ondanks al het goede noteerde Hut 8 een netto-verlies van $57 miljoen. Reden is een ‘impairment loss’ van $90 miljoen. Bitcoin die op de balans worden gehouden hebben een aankoopwaarde en een dagwaarde.

Wanneer de dagwaarde onder de aankoopwaarde zakt op een rapportagemoment (31 december 2021) moet voor die positie de dagwaarde in de boeken opgenomen worden. Het verschil wordt als afwaardering van in dit geval cryptovaluta genoteerd.

Lees meer over:
Canada miners

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties