Bitcoin miners goed voor $1,41 miljard aan omzet in augustus

Bitcoin miners goed voor $1,41 miljard aan omzet in augustus

In de maand augustus was de mining sector goed voor 1,41 miljard dollar aan inkomsten. Dat blijkt uit cijfers van The Block Research.

Bitcoin miners draaien goed

Dat cijfer ligt nog onder de recordomzet van 1,75 miljard dollar die in maart dit jaar gerealiseerd werd. Maar ten opzichte van de maand juli is er sprake van een omzetstijging van circa 45%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !


Het merendeel van de inkomsten zijn toe te schrijven aan de blok subsidies. Zoals bekend krijgt een miner een vastgestelde subsidie van 6,25 BTC per blok.Dat zit ingebakken in het bitcoin protocol. In 2024 wordt die subsidie gehalveerd naar 3,125 BTC per blok.

De overige inkomstenbron zijn de bijkomstige transacties fees van de transacties die de miner in een block meeneemt.

De afgelopen weken liggen de fees relatief laag en dat merken miners dan ook direct. Het aandeel transactiekosten zakte van 3,1% in juli naar 1,35% in augustus, een totale daling van 56%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan