Bitcoin miners goed voor $1,41 miljard aan omzet in augustus

In de maand augustus was de mining sector goed voor 1,41 miljard dollar aan inkomsten. Dat blijkt uit cijfers van The Block Research.

Bitcoin miners draaien goed

Dat cijfer ligt nog onder de recordomzet van 1,75 miljard dollar die in maart dit jaar gerealiseerd werd. Maar ten opzichte van de maand juli is er sprake van een omzetstijging van circa 45%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het merendeel van de inkomsten zijn toe te schrijven aan de blok subsidies. Zoals bekend krijgt een miner een vastgestelde subsidie van 6,25 BTC per blok.Dat zit ingebakken in het bitcoin protocol. In 2024 wordt die subsidie gehalveerd naar 3,125 BTC per blok.

De overige inkomstenbron zijn de bijkomstige transacties fees van de transacties die de miner in een block meeneemt.

De afgelopen weken liggen de fees relatief laag en dat merken miners dan ook direct. Het aandeel transactiekosten zakte van 3,1% in juli naar 1,35% in augustus, een totale daling van 56%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...