Bitcoin miner Marathon opent nieuwe kredietlijn van $100 miljoen

Silvergate Bank heeft bitcoin miner Marathon Digital Holdings (MARA) een nieuwe kredietlijn van $100 miljoen verstrekt.

Nieuwe kredietlijn

Ondanks dat Marathon naar verluidt duizenden niet-actieve mining rigs heeft, hebben ze maandag extra krediet gekregen. Het is de tweede keer dat ze een dergelijke constructie aangaan met Silvergate Bank. Eerder betrof het ook $100 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gezien de sterke daling van de bitcoin prjis, is het voor Marathon lastig om de bedrijfsvoering te financieren vanuit eigen zak. Naast de verhoging van de rente door de Federal Reserve, is ook de kredietmarkt sterk gekrompen.

Marathon heeft de flexibiliteit om met marktvolatiliteit om te gaan vanwege de lening bij Silvergate. De vorige lening werd gedekt met bitcoin als onderpand. Dat is ook nu weer het geval.

Marathon verklaarde maandag dat de oorspronkelijke kredietlimiet van Silvergate, die in oktober zal aflopen, nog niet was gebruikt. Deze kredietlijn is verlengd. De nieuwe termijnlening heeft een ‘delayed draw feature’ waarmee Marathon $50 miljoen kan opnemen bij sluiting, en nog eens $ 50 miljoen 270 dagen later.

Nieuwe termijn

De variabele rente van de termijnlening is nu vastgesteld op 7,25%. Vergeleken met de vorige lening is de situatie in de markt wel anders. Destijds had het beursgenoteerde bedrijf nog 25.272 rigs ronken. Eind juni waren dat er nog slechts 6.300 stuks.

Ook is de koers dus flink gezakt. Tijdens de eerste kredietlijn in november 2021 schommelde de koers nog rond de all-time hight van $69.000.

In juli heeft het wel een nieuwe overeenkomst gesloten met een host, waardoor het potentiële vermogen is opgeschaald van 254 MW naar 324 MW.

Eerder schreef de bitcoin miner ook al obligaties (senior notes) uit om uitbreiding te kunnen faciliteren. Senior convertible notes zijn obligaties die door de geldlener omgezet kunnen worden in gewone aandelen, als Marathon niet aan de voorwaarden kan voldoen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer