Marathon Digital gaat $650 miljoen lenen om bitcoin en mining hardware te kopen

Update: De Amerikaanse miner Marathon gaat 650 miljoen dollar ophalen via de uitgifte van converteerbare obligaties.

Daarmee heeft de beursgenoteerde firma het initiële plan om 500 miljoen dollar op te halen met 150 miljoen dollar verhoogd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En dat is goed nieuws, ziet ook medestander Michael Saylor. Hij is CEO van MicroStrategy die eenzelfde strategie toepast (uitgifte van aandelen en obligaties) om meer bitcoin te kopen.

Marathon Digital uit Las Vegas gaat voor het bedrag bitcoins kopen en nieuwe mining apparatuur.

Eerder bericht:

Marathon Digital, een in de Verenigde Staten gevestigde beursgenoteerde bitcoin miner, is van plan om 500 miljoen dollar op te halen met een obligatieronde om daar bitcoin en mining hardware van te kopen.

Het gaat om een vergelijkbare actie als MicroStrategy, dat eerder een aantal obligatierondes heeft gedaan om bitcoin te kopen. Marathon gaat nu voor 500 miljoen aan zogenaamde senior convertible notes uitgeven.

Wat zijn dit precies voor obligaties?

Senior convertible notes zijn obligaties die door de geldlener omgezet kunnen worden in gewone aandelen van de uitgever. Als Marathon niet aan de terugbetalingsvoorwaarden kan voldoen, dan mogen de geldleners de obligaties dus omzetten in aandelen van het bedrijf.

Volgens de afspraken moet Marathon Digital halfjaarlijks de rentebetalingen overmaken naar de obligatiehouders. De afloopdatum van de obligaties is op 1 december 2026 gesteld. Op die datum moet het volledige bedrag plus rente zijn terugbetaald door Marathon.

Het plan is om de opbrengsten van de obligatieronde te gebruiken voor het uitbreiden van de hashing power van het bedrijf en Marathon wil ook meer bitcoin aanschaffen. Waarmee ook Marathon de speculatieve aanval op de dollar, waar Pierre Rochard in 2014 al een prachtig artikel over schreef, lijkt te openen.

Afgelopen maand kwam Marathon ook al voorbij in de headlines nadat het 100 miljoen dollar aan krediet had opgehaald bij de Silvergate Bank met onder andere bitcoin als onderpand voor de lening.

Miners worden hodlers

Het wordt interessant om te zien hoeveel bitcoin Marathon met de opgehaalde 500 miljoen dollar gaat kopen. Op het moment van schrijven heeft het al meer dan 7.453 bitcoin op de balans staan, goed voor een waarde van 484 miljoen dollar. De 500 miljoen dollar die ze nu extra willen ophalen zou dan ook een flinke uitbreiding van hun balans kunnen betekenen.

De meeste beursgenoteerde miners zijn inmiddels in hodlers veranderd en verkopen nog amper de bitcoin die ze minen. Marathon Digital, Riot Blockchain, Bitfarms, Hut8 en Argo Blockchain proberen stuk voor stuk zoveel mogelijk bitcoin te bemachtigen. Volgens The Block hebben de grootste 6 bitcoin mining bedrijven in Noord-Amerika alleen al meer dan 20.000 bitcoin op de balans staan, ter waarde van meer dan 1 miljard dollar.

Het in Londen gevestigde Argo Blockchain hoopt ook een lening uit de kapitaalmarkt te kunnen ophalen om hun hashing power uit te breiden. Dat zou gaan om een bedrag van 57 miljoen dollar voor het bouwen van een faciliteit in het Amerikaanse Texas. Geld lenen om bitcoin of mining hardware te kopen, het is een boeiend fenomeen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...