Bitcoin miner Stronghold zet 26.200 rigs in de verkoop

Bitcoin mining bedrijf Stronghold Digital Mining gaat 26.200 rigs in de verkoop zetten. Ze willen daarmee de schuldenlast omlaag brengen.

Stronghold

Het bedrijf heeft een akkoord bereikt met kredietverstrekkers zoals New York Digital Investment Group (NYDIG) en WhiteHawk Capital. Door deze machines te verkopen, kan Stronghold alle openstaande schulden afdekken. Het zou gaan om van $67,4 miljoen, zo schrijft het bedrijf dinsdag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het idee is dat de betalingen voor korte termijn daarmee eenvoudig zijn te dekken. Een ander bijkomend voordeel is dat er $20 miljoen aan extra borrowing capacity bij komt.

Het bedrijf is ook bezig met herstructurering van convertible notes. Dit schuldpapier willen ze met het geld ook $11,3 miljoen terugbrengen. De strike prijs zal daarmee ook van $2,50 naar 1 cent dalen. Dit is de prijs waartegen een optie kan worden uitgeoefend en het contract kan worden aanbesteed.

“Liquiditeit is key voor miners in een bearmarkt. Tegen de huidige prijzen ontvangen miners minder cashflow per verkochte bitcoin in vergelijking met zowel vorig jaar als ook Q1 2022. We worden nog wel geconfronteerd met dezelfde infrastructuur-, machine- en energiekosten.

Heel veel beursgenoteerde bitcoinminers gingen leningen aan om hun bedrijfsvoering op te schalen. Het voordeel was dat ze dan bitcoin konden blijven aanhouden in een wereld waarin krediet enorm makkelijk te vinden was. Toen de bitcoin koers daalde en rentetarieven stegen, kwamen deze leningen (en het onderpand) echter onder druk te staan.

Leningen en verliezen

Volgens Bloomberg hebben bitcoin miners meer dan $1 miljard verloren tijdens de crash. De top drie zijn Core Scientific, Marathon Digital en Riot Blockchain, met respectievelijk verliezen van $862 miljoen, $192 miljoen en $366 miljoen.

De aandelen van de beursgenoteerde bedrijven daalden hard. Arcane Crypto bracht ook al in kaart hoe de bitcoinreserves van deze bedrijven hard terugliepen. In juli werd er 6.200 BTC verkocht, de op één na grootste verkoopdruk door miners ooit.

Bitcoin miner Stronghold zet 26.200 rigs in de verkoop

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
miner