Bitcoin miners zien inkomsten in dollars weer toenemen

Niet alleen handelaren en sparen hebben last van een dalende bitcoin koers. Ook miners merken de gevolgen. De barkmarkt van 2022 zorgt voor een mindere omzet voor bijna alle miners. Niet per se in bitcoin, maar wel als je kijkt naar de dollarwaarde. Door de recente kleine stijgingen (richting $25.000) krijgen miners weer wat meer lucht.

Veel grote miners hebben verschillende langlopende contracten lopen. Denk bijvoorbeeld aan de energierekening of (vooruit) bestelde hardware. Vaak worden deze afgesproken op basis van een dollarprijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens data van blockchain.com steeg de omzet van miners met zo’n 69% in één maand. Op 13 juli was er voor bijna $14 miljoen aan BTC te verdelen. Op 12 augustus lag dat rond $23 miljoen.

Let op! Het netwerk kent alleen satoshi’s als geldeenheid. De dollar speelt niet direct een rol op het netwerk. In de wereld en in de bitcoinmarkt is de dollar echter nog altijd de belangrijkste valuta.

Op het moment van schrijven is er ruim 19,1 miljoen bitcoin in omloop. In totaal kan er maximaal 21 miljoen bitcoin zijn. Dat betekent dat de miners gezamenlijk strijden om minder dan 2 miljoen BTC.

Bitcoin miners zien inkomsten in dollars weer toenemen

Miners en dollars

Wanneer de omzet in dollar daalt, kun je financieel in de problemen komen. Dat werkt hetzelfde als andere industrieën.

Tegelijkertijd zetten miners ook in op de toekomst van bitcoin. Zij zijn niet alleen gebaat bij een hogere koers voor de bitcoin die ze nu bezitten. Een hogere koers in dollars betekent simpelweg meer omzet. Dan gaan we er voor het gemak even vanuit dat het aandeel in de markt qua miningkracht gelijk blijft.

De markt is echter enorm competitief. Om je marktaandeel te behouden zul je constant moeten presteren en eventueel innoveren. Op allerlei plekken in de wereld kun je winstgevend bitcoin minen. Dat zorgt ervoor dat je als bedrijf snel moet reageren.

En, last but not least, heb je tal van kleinere miners. Niet de grote beursgenoteerde bedrijven, maar kleinschalige setups. Ook zij moeten effectief zijn als het doel is om winst te maken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...