Bitcoin miner voor rechter gesleept wegens geluidsoverlast

In de Amerikaanse stad Nashville was een bijzonder tafereel gaande. Waar de muziekstad wel het een en ander aan geluid gewend is, is er een klacht ingediend tegen een bitcoin mining farm. De reden? Herrie!

Bitcoin mining farm

Het lokale elektriciteitsbedrijf BrightRidge uit de staat Tennessee verhuurt een stuk land aan miningbedrijf Red Dog Technologies. De vraag is echter hoe lang dit door mag gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het district spant namelijk een rechtszaak aan tegen beide bedrijven. Het luide gezoem dat uit de farm komt is de omwonende burgers tot last. Daarom hebben ze een klacht ingediend.

De zaak startte vandaag en kan drie dagen duren. Rechter John Rambo moet een uitspraak doen over het lot van zowel de miningfarm en de omwonenden.

De miningfarm van Red Dog kwam afgelopen oktober ook al in het nieuws. Destijds spande een bewoner een civiele procedure waarin hij klaagde dat de locatie “op onredelijke wijze interfereert met het gebruik en nut” van het stuk grond.

Klachten

De mining farm is naar verluidt ‘geopend’ van 20.00 uur tot 14.00 uur. Ook in het weekend (vanaf vrijdag acht uur ’s avonds) staan de rigs te ronken. Het “luide gezoem” is de inwoners te veel.

De miningfarm kwam afgelopen zomer ook al in de problemen. Burgemeester Joe Grandy vond dat het gebouw niet voldeed aan het bestemmingsplan van het district. Deze zelfde persoon zit echter ook in het bestuur van het lokale elektriciteitsbedrijf. Daardoor was zijn opreden tegen de miner niet doortastend.

Een eerder unaniem besluit om de faciliteit te sluiten kon ook niet op veel actie rekenen. Doorgaans is er kritiek op mining farms vanwege het hoge elektriciteitsverbruik. Deze zaak in Nashville is toch wel uniek in zijn soort.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining