Bitcoin miner wil $200 miljoen ophalen en genoteerd worden aan de Nasdaq

Bitcoin miner Iris Energy wil $200 miljoen ophalen om vervolgens genoteerd te worden aan de Nasdaq. Het bedrijf is afkomstig uit Australië en volgens Bloomberg zoeken ze potentiële investeerders om de notering nog dit jaar voor elkaar te krijgen.

Bitcoin miner

Volgens de bronnen werken ze samen met een adviseur aan de financieringsronde. Het bedrijf kiest voor een directe notering aan de techbeurs boven de SPAC’s, die de laatste tijd steeds populairder worden. Dit staat voor Special Purpose Acquisition Company (SPAC). Het is een snelle manier om via een fusie geld op te halen én een beursgang te regelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toch kiest Iris Energy niet voor deze weg. Ze willen naar eigen zeggen voorkomen dat de belangen van bestaande investeerders verwateren en door elkaar gaan lopen. De besprekingen zijn “gaande” en Iris Energy zou er ook nog voor kunnen kiezen om de beursnotering links te laten liggen.

Naar verluidt zijn ze benaderd door verschillende SPAC’s over een Amerikaanse notering. Het zou tussen de $300 miljoen en $500 miljoen hebben opgeleverd.

Beursgenoteerde bedrijven

Het Australische bedrijf zou zeker niet het eerste beursgenoteerde Bitcoinbedrijf zijn. Coinbase was enkele maanden geleden de eerste cryptobeurs die deze mijlpaal behaalde. Ook zijn er al veel meer miners genoteerd aan de Nasdaq, zoals Riot Blockchain, Marathon Digital Holdings, Canaan en Bitfarms.

Je zou zelfs MicroStrategy en in mindere mate Square kunnen toevoegen aan deze lijst. Beide bedrijven hebben een significant deel van hun kasreserves omgezet in bitcoin. Ook is een belangrijk deel van de inkomsten van Square afkomstig van de Cash App.

Iris Energy staat bekend als mining farm die volledig draait op groene energie. Naar verluidt gaat het om 50 megawatt, aangedreven door waterkrachtcentrales in British Columbia in Canada. Toch zijn er steeds meer miners die ‘groen’ gaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!