Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen

Een waterkrachtcentrale in New York gaat bitcoin minen met overgebleven energie. Volgens Jim Besha, de CEO van Albany Engineering is het winstgevender voor de energieproducent om het in te zetten voor bitcoin dan het te verkopen aan een ander energiebedrijf.

New York

New York is de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek in de wereld van bitcoin. Zo is de belangrijkste kandidaat om burgemeester te worden van plan de stad te veranderen in een centrum vol bitcoin innovatie. De focus ligt op techbedrijven en financiële dienstverleners. Anno 2021 hoort ook bitcoin bij de onderwerpen in verkiezingscampagnes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het competitieve karakter van het bitcoin protocol (en mining) zorgt ervoor dat bitcoin minen alleen rendabel is bij een hele lage energie prijs. Dit is te vinden op plekken waar er een overschot is aan opgewekte energie, zoals bij deze stuwdam in New York.

‘Het is de beste vorm van het minen van bitcoin doordat de duurzame energie gebruiken. Voor nu doen we het als experiment. We zijn bestaande miners aan het kopen’, vertelt Besha.

Een aantal maanden geleden kwam er nog nieuws naar buiten over een mogelijk verbod op het minen van bitcoin in New York. Dit wetsvoorstel is overigens niet doorgevoerd. Volgens het wetsvoorstel zou het minen van bitcoin evenveel energie verbruiken als Zweden. Om dit tegen te gaan moest er een verbod komen.

Veel miners uit China zijn door een verbod verplicht te verhuizen met hun hardware. Hierdoor is er genoeg aanbod van miners op de markt. Dat in combinatie met de hashrate, de rekenkracht van het netwerk, die hard is gedaald maakt het minen van bitcoin erg interessant en mogelijk rendabel op verschillende plekken.

Lees meer over:
energieminingNew York