Bitcoin miners willen in 2021 nog kernenergie gebruiken in Ohio

Een kerncentrale in de Amerikaanse staat Ohio wordt ingezet om bitcoin te minen. Dat maakt Energy Harbor Corp bekend in een persbericht. Dit energiebedrijf gaat in zee met ‘Standard Power’, een bitcoin mining hostingprovider.

Het initiatief gaat van start in december van dit jaar. Standard Power gaat een oude papiermolen in Coshocton ombouwen tot een datacentrum. De ‘schone’ energie komt rechtstreeks van een kerncentrale.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Even kort: kernenergie (of nucleaire energie) wordt opgewekt door kernreacties. Daar komt warmte vrij, en dat wordt omgezet in elektriciteit.

Schone bitcoin

De laatste maanden is er veel te doen om het energiegebruik van bitcoin. Een deel van de industrie ziet juist kansen in de negatieve sfeer rondom bitcoin mining. Met name miners die gebruik maken van ‘vieze energie’ moeten zich zorgen maken om mogelijke nieuwe regelgeving. Kernenergie wordt gezien als schoon.

Wat wel of niet schoon is hangt af van lokale politici en andere instanties.

Standard Power hoopt met het minen op deze manier een stap vooruit te zetten. Het is naast een mogelijk winstgevend initiatief ook goede reclame.

Maxim Serezhin, directeur van Standard Power, reageert op de nieuwe samenwerking: “Door samen te werken met Energy Harbor hebben we onze hostingmogelijkheden zo gestructureerd dat 100% van de stroom die aan deze faciliteit is gekoppeld, koolstofvrij is.”

Het lijkt een logisch initiatief, maar toch zijn er nog maar weinig berichten naar buiten gekomen van kerncentrales met bitcoin mining rigs. Er gaan wel een aantal geruchten rond:

  1. De huidige burgemeester van de Amerikaanse stad Miami heeft ambitieuze plannen en praat in zijn verkiezingscampagne over kernenergie en mining
  2. In Wit-Rusland riep de minster van Energie eerder dit jaar op om de voordelen van bitcoin mining met kernenergie te onderzoeken
  3. Ook in Oekraïne wordt al langer gesproken over het minen van BTC met kernenergie

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...