Bitcoin-grafiek vertoont extreme gelijkenissen met 2019, rally op komst?

De dagelijkse grafiek van bitcoin vertoont op het moment grote gelijkenissen met die van begin 2019. Destijds was dit de periode waarin bitcoin aan een rally begon die de koers in korte tijd van ongeveer 4.000 tot ruim 7.000 dollar bracht.

Bullish signalen stapelen zich op

Niemand minder dan Stockmoney Lizards komt wederom met een extreem bullish grafiek voor bitcoin. Ditmaal gaat het om de daggrafiek, waarin bitcoin op vergelijkbare wijze uit een stijgende driehoek is gebroken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is op zichzelf niet heel bijzonder, ware het niet dat ook de Log MACD (weekgrafiek) een bullish kruising heeft gemaakt. De vorige keer dat dit gebeurde volgde een koersexplosie van bijna 100 procent voor bitcoin.

Stockmoney Lizards zelf schrijft er de woorden "treffende gelijkenissen" bij. De grafiek liegt er niet om, de gelijkenissen zijn inderdaad opvallend.

Mocht dat feestje zich compleet herhalen, dan zou bitcoin vanaf hier weleens heel snel richting de 40.000 dollar kunnen bewegen. Het verleden biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar we kunnen niet ontkennen dat dit een positieve ontwikkeling is voor de bitcoin koers.

Federal Reserve heeft touwtjes in handen

Dit blijft echter technische analyse en we weten allemaal dat 2022 het jaar van de Federal Reserve is. Voor woensdag 2 november staat de volgende rentevergadering van de belangrijkste centrale bank op het programma. De verwachting is dat de rente tijdens die vergadering met 0,75 procent omhoog gaat.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....