Bitcoin miners verkopen nieuwe BTC niet: goed nieuws voor bulls

De bitcoin koers heeft al een paar weken moeite met het doorbreken van de grens van $60.000 en hangt ook nu nog rond de $58.000 per bitcoin. Nu lijkt de volatiliteit weer wat afgenomen en als we een belangrijke statistiek mogen geloven, dan is de kans aanwezig dat we een mooie maand april gaan beleven.

Het gros van de bitcoin miners houdt de opbrengsten uit mining namelijk aan. Dat wil zeggen, er wordt op dit moment minder bitcoin verkocht door miners dan dat ze binnen halen met hun operaties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gedrag van miners onder de loep

Sinds afgelopen dinsdag is het weer zover en verkopen miners minder bitcoin dan ze uit de digitale grond van bitcoin-land weten te toveren. Het betekent dat miners vertrouwen hebben in de bitcoin koers op de korte termijn en dat zien wij natuurlijk maar al te graag. De laatste keer dat miners op deze schaal bitcoin vasthielden was rond eind december.

Kort daarna schoot de koers van bitcoin door van $20.000 per bitcoin naar ruim $40.000 per bitcoin, voordat we weer een consolidatiefase zagen. Het zou dus zomaar kunnen dat we in april de slingers weer mogen ophangen en dat de bull run doorzet.

Al zou ik het persoonlijk ook niet erg vinden als bitcoin nog wat langer rond deze niveaus blijft hangen. Als je immers volledig overtuigd bent van bitcoin en de winsten niet direct nodig hebt, dan is het altijd beter om op de “goedkopere niveaus” meer in te kunnen kopen. Althans, zo kijk ik er naar.

Gaan we een rally naar $100.000 zien dit jaar?

De institutionele vraag naar bitcoin blijft toenemen en het narratief van bitcoin als digitaal goud lijkt ook op Wall Street te zijn aangekomen. Grote banken als JP Morgan en Morgan Stanley hebben ineens haast om hun rijke klanten te voorzien van mogelijkheden om in bitcoin te investeren. Dat was een paar jaar geleden ondenkbaar.

Terwijl goud het ontzettend slecht doet in een tijd waarin je juist zou verwachten dat het edelmetaal zou uitblinken, lijkt bitcoin langzaam de positie als belangrijkste store of value over te nemen. De afgelopen twee kwartalen verloor de goudmarkt meer dan $20 miljard aan kapitaal, terwijl bitcoin in dezelfde periode $7 miljard binnenhaalde.

Alles bij elkaar lijkt het een kwestie van tijd voordat bitcoin voorbij de vorige all-time highs schiet. Hoe langer we consolideren op dit niveau, hoe harder we straks uit de startblokken schieten als het zover is. Steeds meer bitcoin komt terecht in handen van echte hodlers, een ontwikkeling die wij uiteraard van harte toejuichen.

Lees meer over:
bitcoin miningminers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....