Burgemeester Miami wil kernenergie gebruik om Bitcoin te maken

De burgemeester van Miami is van mening dat de Verenigde Staten meer bezig moet zijn met het minen van bitcoin. Volgens Francis Suarez moeten ze als land meer doen om het netwerk te verdedigen. Meer dan 90% van de rekenkracht is momenteel afkomstig van niet-Amerikaanse mining farms.

Bitcoin mining in Miami

Suarez was in gesprek met crypto-journalist Laura Shin. Hij vertelt dat bij de koffiemachine nu veel gaat over de impact van mining op het milieu. Hij merkt op dat landen die verantwoordelijk zijn voor het gros van de mining faciliteiten, vuile energie gebruiken. Volgens de Amerikaan moet zijn land de leiding moet nemen om de strekking van dit verhaal te draaien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining is immers niet inherent aan energieverspilling. Dit hardnekkige misverstand is volgens de burgemeester een perfecte aangelegenheid om zich als stad in te onderscheiden. Hij noemt dat de VS, onder leiding van Miami, een hotspot moet worden voor de mining industrie. Er zijn volgens hem genoeg middelen beschikbaar.

Hij voegt eraan toe dat een groeiende mining industrie in de VS een duw kan geven aan de markt die zich bezig houdt met groene energiebronnen, waaronder kernenergie.

Suarez bekijkt Bitcoin mining dus vanuit een optimistische bril. Milieuproblemen die worden veroorzaakt door mining zullen volgens hem tot het verleden behoren, aangezien het innovatie in de energiesector aanwakkert.

"Ik denk ook dat je in de toekomst zonne-energie en andere soorten schone elektriciteit zoals waterstof zult zien die mining voortstuwt, en dat dit in verschillende vormen zal plaatsvinden."

Overigens blijkt uit onderzoeken van CoinShares dat 74% van de mining farms al groene energiebronnen gebruiken, voornamelijk afkomstig van waterkrachtcentrales.

Suarez is een Bitcoin Bull

Het is inmiddels een gegeven dat Suarez positief is over Bitcoin. De afgelopen maanden heeft hij meerdere malen laten doorschemeren dat hij van Miami een ware Bitcoin-hub wil maken. Zo kunnen werknemers nu worden betaald in bitcoin, en mogen ze zelfs belastingen afdragen met de cryptomunt.

Daarnaast gaat de stad ook een spaarpot in bitcoin aanleggen. Of anders gezegd: ze willen hun eigen nationale valuta inruilen voor bitcoin, om dit als kasreserve aan te houden.

"We kijken naar de mogelijkheid om onze investeringsportefeuille te diversifiëren en een percentage van onze investeringen in bitcoin aan te houden. Als ik het vorig jaar had gedaan, had ik 200+% verdiend. Dan zou ik een genie zijn geweest."

Suarez verteld eerder ook al ook dat hij van Miami "een van de meest cryptovaluta vooruitstrevende en technologische steden" van het land wil maken. Om dat te kunnen bereiken wil hij in de stad een 'regelgevingskader creëren' om het zo de makkelijkste plek in het land te maken voor cryptocurrency's.

Kortom: Suarez is nog maar net begonnen, en als het aan hem ligt wordt zijn stad dus ook een belangrijke plek voor Bitcoin mining met schone (kern)energie.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
miamimining

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer