Burgemeester Miami wil kernenergie gebruik om Bitcoin te maken
De burgemeester van Miami is van mening dat de Verenigde Staten meer bezig moet zijn met het minen van bitcoin. Volgens Francis Suarez moeten ze als land meer doen om het netwerk te verdedigen. Meer dan 90% van de rekenkracht is momenteel afkomstig van niet-Amerikaanse mining farms.
Bitcoin mining in Miami
Suarez was in gesprek met crypto-journalist Laura Shin. Hij vertelt dat bij de koffiemachine nu veel gaat over de impact van mining op het milieu. Hij merkt op dat landen die verantwoordelijk zijn voor het gros van de mining faciliteiten, vuile energie gebruiken. Volgens de Amerikaan moet zijn land de leiding moet nemen om de strekking van dit verhaal te draaien.
Bitcoin mining is immers niet inherent aan energieverspilling. Dit hardnekkige misverstand is volgens de burgemeester een perfecte aangelegenheid om zich als stad in te onderscheiden. Hij noemt dat de VS, onder leiding van Miami, een hotspot moet worden voor de mining industrie. Er zijn volgens hem genoeg middelen beschikbaar.
Hij voegt eraan toe dat een groeiende mining industrie in de VS een duw kan geven aan de markt die zich bezig houdt met groene energiebronnen, waaronder kernenergie.
Suarez bekijkt Bitcoin mining dus vanuit een optimistische bril. Milieuproblemen die worden veroorzaakt door mining zullen volgens hem tot het verleden behoren, aangezien het innovatie in de energiesector aanwakkert.
"Ik denk ook dat je in de toekomst zonne-energie en andere soorten schone elektriciteit zoals waterstof zult zien die mining voortstuwt, en dat dit in verschillende vormen zal plaatsvinden."
Overigens blijkt uit onderzoeken van CoinShares dat 74% van de mining farms al groene energiebronnen gebruiken, voornamelijk afkomstig van waterkrachtcentrales.
Suarez is een Bitcoin Bull
Het is inmiddels een gegeven dat Suarez positief is over Bitcoin. De afgelopen maanden heeft hij meerdere malen laten doorschemeren dat hij van Miami een ware Bitcoin-hub wil maken. Zo kunnen werknemers nu worden betaald in bitcoin, en mogen ze zelfs belastingen afdragen met de cryptomunt.
Daarnaast gaat de stad ook een spaarpot in bitcoin aanleggen. Of anders gezegd: ze willen hun eigen nationale valuta inruilen voor bitcoin, om dit als kasreserve aan te houden.
"We kijken naar de mogelijkheid om onze investeringsportefeuille te diversifiëren en een percentage van onze investeringen in bitcoin aan te houden. Als ik het vorig jaar had gedaan, had ik 200+% verdiend. Dan zou ik een genie zijn geweest."
Suarez verteld eerder ook al ook dat hij van Miami "een van de meest cryptovaluta vooruitstrevende en technologische steden" van het land wil maken. Om dat te kunnen bereiken wil hij in de stad een 'regelgevingskader creëren' om het zo de makkelijkste plek in het land te maken voor cryptocurrency's.
Kortom: Suarez is nog maar net begonnen, en als het aan hem ligt wordt zijn stad dus ook een belangrijke plek voor Bitcoin mining met schone (kern)energie.
Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!