Grote bitcoin miner gered door nieuwe deal van $61 miljoen

Greenidge heeft weer financiële adem na een nieuwe deal om $61 miljoen. De bitcoin miner wil een faillissement voorkomen.

De wereld van bitcoin miners is erg competitief. De competitie om nieuwe BTC is moordend. Daarnaast heeft het bedrijf problemen met lokale regelgevers in New York. Het Department of Environmental Conservation wil de luchtemissievergunning (genaamd ‘Title V’) niet verlengen van miners in de buurt. Het gaat om de Greenidge Generating Facility, die zowel elektriciteit produceert als ook een bitcoin mining farm beheerd.

Dat remt de groei van het bedrijf. Met de hulp van NYDIG en investeringsbank B.Riley kon met een schuld van $61 miljoen herstructureren. Aan het eind van 2022 werd duidelijk dat er grote twijfel heerst (ook bij directeuren van Greenidge) of zij het hoofd boven water kunnen houden. Naast een nieuw betaalplan voor de schulden moet men ook nog $17 miljoen aan rente terugbetalen.

De deal komt voor Greenidge niet gratis. Zo moeten zij een deel van hun mining hardware inleveren. Denk daarbij aan datacentra en losse mining rigs. De schulden kunnen nog verder worden teruggedrongen.

Daarvoor moet er wel een opmerkelijke stap worden gezet. Greenidge moet NYDIG helpen om aan een nieuwe data centrum om bitcoin te minen. NYDIG is een grote speler in de Amerikaanse bitcoinmarkt. Zij bieden infrastructuur aan grote financiële instellingen die diensten rondom bitcoin aan willen bieden. Naast kredietverstrekker zijn ze dus ook zelf actief als bitcoin miner.

Greenidge hoopt ook nog verschillende vastgoedobjecten te verkopen om hun schuld verder terug te dringen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...