Bitcoin miners in Montana gaan draaien op zonne-energie

Een bitcoin miner in Montana heeft toestemming gevraagd voor het bouwen van een groot zonnepanelenpark. De energie die hiermee gaat worden opgewekt is bedoeld voor het minen van bitcoin en de omgeving.

Groot verduurzamingsproject 

Madison River Equity is een dochterbedrijf van FX Solutions dat grote mining faciliteiten beheerd in de buurt van waar het grote zonnepark moet komen. Als de aanvragen worden goedgekeurd gaan deze faciliteiten flink uitbreiden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor nu heeft de miner, Atlas Power, toestemming om 75- megawatt te gebruiken van alle opgewekte zonne-energie. In het laatste kwartaal van 2020 had de gehele staat van Montana maar voor 116 megawatt aan duurzame zonne-energie opgewekt. Dit maakt de staat nummer 43 op de lijst van meest duurzame staten

Matt Vincent, de woordvoerder van Atlas Power, vertelt dat de mining operatie de kosten gaat drukken door hogere efficiëntie en lagere energie kosten. Verder zijn ze van plan om de mining faciliteit flink te gaan uitbreiden, maar liefst 8 nieuwe gebouwen moeten er op de korte termijn bij komen.

Hier gaan duizenden videokaarten niet alleen bitcoin minen, maar ook een breed scala aan andere technologieën ondersteunen.

Kritiek

Het uiteindelijke doel van het project is om de mining faciliteit compleet te laten draaien op duurzame energie. Mocht er teveel worden opgewekt, wat wordt verwacht, zal dat worden teruggeleverd worden aan het net. Ontwikkelaars schatten in dat het project genoeg energie zal opleveren voor zo’n 40.000 huishouden.

Toch is niet iedere bewoner van Montana blij met het project. De meeste kritiek komt voort uit het feit dat er alleen duurzame energie wordt opgewekt voor nieuwe projecten terwijl veel infrastructuur al lange tijd wacht op verduurzaming.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
energiemining

1 comment

  1. Naast volstrekt onnodig volgens mij ook een slecht idee. Je energie puur uit zonne-energie halen maakt namelijk kwetsbaar. Stel, er komt oorlog. Dan hoeft de vijand slechts even met een bommenwerper over het park te vliegen en je hebt een groot probleem.