Bitcoin mining 5% makkelijker na aanpassing moeilijkheidsgraad

Het was sinds januari van 2021 niet zo makkelijk om bitcoin (BTC) te minen. De moeilijkheid daalde met 4,81% bij de meest recente moeilijkheidsaanpassing. Dat blijkt uit data van BTC.com.

Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol van bitcoin de moeilijkheid voor het vinden van nieuwe blocks aan. Een dalende moeilijkheid betekent meer kans op de ‘winst’ met dezelfde hardware.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin minen

Miners die nu nog actief zijn profiteren van de recente ontwikkelingen in China. Het land gold jaren als dé hotspot voor miners door met name de goedkope energie. Sinds dit jaar worden datacentra die zich richten op BTC echter met pek en veren het land uitgejaagd.

Daling

De grote exodus uit China begon in juni. De moeilijkheid voor het vinden van een block (met 6,25 BTC + het recht om transacties te verwerken) is met 7,5 biljoen gedaald sinds het hoogtepunt. Momenteel zitten we op 13,67 biljoen.

Je vergroot je kans op een block met zoveel mogelijk ‘hashes’. Hoe meer hashes per seconde je levert, hoe groter de kans om de hash voor het volgende block goed te raden. Kortom: meer computerkracht betekent meer kans op omzet. Huidige dalingen zijn dus voordelig voor miners die niet recentelijk zijn weggejaagd of net zijn gestart.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...