Bitcoin Mining Council publiceert kwartaalcijfers, bijna 60% gebruikt groene stroom

De Bitcoin Mining Council heeft onder aanvoering van Michael Saylor weer nieuwe kwartaalcijfers gepubliceerd.

Bitcoin mining

De groep is vorig jaar in het leven geroepen na de uitlatingen van Elon Musk. Zijn claim was dat bitcoin slecht zou zijn voor het milieu. Sindsdien steken tal van mining bedrijven de koppen bijeen om het tegendeel te bewijzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De groep bedrijven heeft in totaal 45% van alle rekenkracht in de hele wereld in handen. Je zou ze kunnen zien als de OPEC-groep van bitcoinland.

In het derde kwartaal van 2022 was de mining-efficiënte met 23% gestegen, zo schrijft de CEO van MicroStrategy. Het duurzame energiegebruik van de aangesloten mining bedrijven staat op 59,4%. Daarmee is dit deel van de hashrate al voor het zesde kwartaal op rij afkomstig uit meer dan 50% groene stroom.

Verder is de rekenkracht van de groep op jaarbasis met 73% gestegen, terwijl er slechts 41% meer aan elektriciteit wordt gebruikt. Dit maakt de industrie volgens Saylor weer efficiënter.

De efficiëntie wordt berekend door de hashrate en het ingelegde vermogen naast elkaar te leggen. Vorig jaar in het zelfde kwartaal was dit nog 17,7 exahash per gigawatt, terwijl dat nu 21,7 EH/GW is.

Je kunt alle data in het rapport teruglezen. Gisteren heeft het council ook een video gepubliceerd waarin een aantal miners (en Saylor) doorpraten over trends in de industrie, zoals het balanceren van het energienet met bitcoin mining.

Politieke lobby

De Council is ook actief als lobbygroep in de Amerikaanse politiek. Onlangs ontkrachtte het nog een rapport. Een 23-tal politici schreef aan Michael Regan van het Environmental Protection Agency over de vermeende vervuiling en uitstoot van bitcoin miners.

De BMC aan de hand van Saylor reageert in een brief.

De weerstand is de laatste maanden wars. Zo kwam Greenpeace USA gisteren wederom met een offensief tegen methaan affakkelen door miners. In sommige Amerikaanse staten zoals New York worden miners al weggejaagd door strenge(re) regels.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining