Bitcoin mining difficulty met 3,6% gedaald

Bitcoin mining difficulty met 3,6% gedaald

De moeilijkheidsgraad van het bitcoinnetwerk is met 3,6% gedaald sinds de laatste aanpassing. Het is geen verrassing, omdat miningbedrijven in Noord-Amerika minder rekenkracht konden leveren door onder meer een winterstorm. Ook zitten miningbedrijven in de problemen door de lagere bitcoinprijs en blijvend hoge energielasten.

Op blokhoogte 770.112 is er weer een aanpassing geweest van de moeilijkheidsgraad. Het is een automatische kalibratie van het bitcoinnetwerk, gebaseerd op de bloktijd van de voorgaande 2016 blokken. Circa elke twee weken volgt er een aanpassing.

Ter relativering: de moeilijkheidsgraad van bitcoinmining ligt nog steeds bijna 40% hoger dan op 8 januari vorig jaar. Kortom, er is in 2022 wel degelijk veel geïnvesteerd in de rekenkracht en daarmee de beveiliging van het netwerk.

Doordat nu de moeilijkheidsgraad de afgelopen twee weken weer is afgenomen, wordt het voor de nog steeds aangesloten miners wat gemakkelijker om blokken op de blockchain te verifiëren en daarvoor een beloning van 6,25 bitcoin te ontvangen.

De volgende halvering van deze block reward vindt volgens de laatste schattingen rond april 2024 plaats.

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties