Bitcoin mining in Rusland gaat worden gereguleerd, Doema start nieuwe werkgroep

Bitcoin mining in Rusland gaat worden gereguleerd, Doema start nieuwe werkgroep

De Doema, het Lagerhuis van het Russische parlement, heeft een werkgroep opgericht die zich gaat focussen op regelgeving voor de Bitcoin mining industrie.

Bitcoin mining in Rusland

Dit nieuws valt te lezen in een officiële aankondiging die de voorzitter van de Doema, Vyacheslav Volodin, op 11 november heeft gepubliceerd. Hij draagt de wetgevende macht op om een groep op te richten die de regulering van deze sector voor zijn rekening neemt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De werkgroep wordt gevormd naar aanleiding van een verklaring van Andrei Lugovoy. Hij is lid van de rechtse Liberaal-Democratische Volkspartij.

In zijn ogen is het onvermijdelijk dat er regulering van de mining industrie moet komen. Ze verdienen volgens hem $2 miljard per jaar, wat in zijn ogen ten koste van de bevolking. De miners betalen immers geen belasting.

"Vanwege het gebrek aan regulering van de productie van cryptocurrency's, komen wetshandhavingsinstanties in een doodlopende straat terecht, omdat ze geen misdrijf kunnen vaststellen in de individuele activiteiten en dus niet de nodige procedurele beslissingen kunnen nemen."

Daarmee zou mining ook worden gelegaliseerd. Men lijkt in te zien dat ook de overheid geld kan verdienen, door belastingen te innen.

Veel bijval, maar niet van centrale bank

Anatoly Aksakov, voorzitter van de commissie die zich namens de Doema bezig houdt met de financiële markten, stelde in september ook al voor dat er wetten moeten komen voor ondernemers in de mining industrie.

Het ministerie van Economische Ontwikkeling en het ministerie van Energie spraken ook al hun steun uit voor de plannen van Aksakov.

De centrale bank, de Bank of Russia, bleef zich echter verzetten tegen de regulering. Zij vinden dat ze geen initiatieven kunnen steunen die zouden leiden tot nieuwe "monetaire surrogaten."

Het lijkt erop alsof de centrale bank geen legitimiteit wil geven aan deze markt en er daardoor ver van wil wegblijven.

Rusland is sinds de exodus van miners uit China, de derde grootste 'leverancier' geworden van mondiale hashrate, achter de Verenigde Staten en buurland Kazachstan. Hoewel: deze getallen en statistieken moet je met een korreltje zout nemen, omdat dit lastig is vast te stellen. Met 11,9% van de rekenkracht blijven ze net Canada voor,

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Rusland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties