‘Rusland overweegt nieuwe wetten voor Bitcoin’

Russische autoriteiten maken plannen om extra regels voor de industrie rondom bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een lokaal verslag.

De reden die wordt gegeven voor de mogelijke extra regels is er eentje die we vaker horen: het is bedoeld om de risico’s van investeerders te beperken. Het gaat specifiek om de bewoording ‘digitale assets’, waar bitcoin normaliter onder valt bij dit soort berichten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Net als in veel andere landen blijft het gissen hoe het beleid van Rusland er precies uit gaat zien. Wereldwijd worstelen wetgevers en toezichthouders met de opkomst van digitale assets.

Bitcoin in Rusland

In de praktijk betekent dit dat er extra regels en richtlijnen komen voor de handel in bitcoin en andere digitale assets.

De Staatsdoema (het lagerhuis van de Federale Assemblee) komt binnenkort met een plan. Politicus en econoom Anatoly Aksakov zegt dat het erg belangrijk is snel met nieuwe richtlijnen te komen: ”Digitale activa hebben onze aandacht en we zullen kijken hoe we onze burgers maximaal kunnen beschermen bij het investeren in digitale valuta en digitale activa, omdat het een nieuwe tool is en het vrij moeilijk is voor een onervaren belegger. We moeten zeker komen met specifiek wetgeving.”

Saillant detail: hij is ook lid van lid van verschillende comités, waaronder het nationaal comité voor de centrale bank.

Rusland en bitcoin zijn een bijzonder onderwerp. Het land kent al strenge regels voor de handel in bitcoin. Het land kocht recentelijk software om de geldstromen van BTC in kaart te brengen. De communicatie rondom cryptobeurzen en andere partijen in de industrie is niet bepaald positief te noemen vanuit Rusland.

Tegelijkertijd zien we ook andere ontwikkelingen. Zo zit een significant deel van de bitcoin miners in Rusland. Naast bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Kazachstan, heeft ook Rusland met 6,5 procent een behoorlijk aandeel in het netwerk.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...